Lediga jobb som Bibliotekarie i Älmhult

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Älmhult. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Älmhult som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie med ansvar för digital teknik samt barn och unga

Ansök    Feb 1    Älmhults kommun    Bibliotekarie
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Älmhults bibliotek är en del av Kultur- och fritidsavdelningen inom... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Älmhults bibliotek är en del av Kultur- och fritidsavdelningen inom Utbildningsförvaltningen i Älmhults kommun. Folkbiblioteket är samlokaliserat med fritidsverksamheten Fenix och Kulturskolan och ligger i Kulturhuset Blohmé. Folkbiblioteket har sju biblioteksfilialer.

ARBETSUPPGIFTER
På Älmhults bibliotek arbetar vi i team och delar på många arbetsuppgifter. Den närmaste tiden kommer vi tillsammans med Älmhultsborna att ta fram en ny biblioteksplan. Det innebär att vi tar ett större steg mot att vara en dagsaktuell och angelägen mötesplats för kunskapsförmedling och kultur i kommunen.

Nu söker vi en kollega som ansvarar för bibliotekets Digidelverksamhet samt är en del av vårt team som arbetar för barn och unga.

Älmhults Digidel har nyinredda lokaler med plats för digital vägledning och kreativa aktiviteter. Du kommer att arbeta med digital inkludering, digitalt- och tekniskt skapande samt medie- och informationskunnighet. Inom Digidel arbetar vi för att utveckla program och aktiviteter utifrån våra besökares behov och intressen. Här finns utrymme för dig att utforma en verksamhet tillsammans med dem. Du behöver kunna nätverka och föra dialog med användare, civilsamhälle och lokala aktörer. Du kommer också att ansvara för hårdvaran inom Digidel och bibliotekets datorer med stöd från kommunens it-avdelning.

Utöver ditt ansvar för Digidel kommer du att vara en del av vårt barn- och ungateam där du arbetar med aktiviteter som uppmuntrar till läsning, samtal kring läsning och eget skapande. Här är dialogen med barnen och deras delaktighet i verksamheten viktig för hur teamet utvecklar, genomför och utvärderar arbetet för målgruppen.

I uppdraget ingår att du omvärldsbevakar och tar ansvar för din kompetensutveckling. Du kommer att utföra administrativt biblioteksarbete samt ha kvälls- och helgtjänstgöring. Vi har ett generöst flextidsavtal.

Vi vill att du i ditt arbete sätter besökaren i centrum och med kunskap, prestigelöshet och integritet medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla.


KVALIFIKATIONER
Du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna erfarenhet från kultur- och biblioteksverksamhet för barn.

Du har goda kunskaper inom medie- och informationskunnighet, MIK och programmering.

Du har kunskap om barn och ungas litteratur, läs- och medievanor.

Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, är serviceinriktad och tycker om att samtala med människor i alla åldrar. Du har lätt för att samarbeta, är initiativrik, strukturerad och driven.

Det är en fördel om du har körkort.


ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Bibliotekarie

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en nyfiken bibliotekarie som är full a... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en nyfiken bibliotekarie som är full av positiv energi och som vill vara med och bidra till utvecklingen av vår verksamhet, bestående av ett huvudbibliotek och sju små filialer.

Tjänsten är en projektanställning där dina arbetsuppgifter är att tillsammans med oss arbeta med två uppdrag, som båda har till syfte att nå fler användare. Det ena uppdraget avser en förstärkning av utbud, miljö och tillgänglighet på våra filialbibliotek och det andra uppdraget handlar om att nå fler barn och unga och fler vuxna med annat modersmål än svenska, två av våra prioriterade målgrupper.

För att lyckas med dina uppdrag måste du arbeta nätverkande och utåtriktat och aktivt söka upp målgrupperna även utanför biblioteket. Ditt arbete bygger på att du efterfrågar målgruppernas tankar och idéer genom att möta dem, prata med dem och involvera dem i verksamhetens utveckling.

Du arbetar inte ensam utan samarbetar med övrig personal och kommer att vara en del av vårt positiva och engagerade personalteam. Dock kräver tjänsten att du även kan utföra arbetsuppgifter på egen hand.

I tjänsten ingår även sedvanliga bibliotekarieuppgifter såsom arbete i informationsdisk och mediehantering.

Tjänsten gäller 75% kvälls- och helgtjänstgöring. Bilresor mellan biblioteken ingår.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Du har lätt för att knyta kontakter och bygga relationer. Mångfald och allas lika värde är för dig en självklarhet. Du har praktisk erfarenhet av att arbeta med människor, ett kreativt förhållningssätt och pedagogisk förmåga. Du får andra människor med dig.

Du har stort intresse för och kunskap om litteratur och skapande verksamhet. Du har stor vana vid digitala medier och är inte rädd för att prova dig fram när något inte fungerar.

Du har stort engagemang och förståelse för målgruppernas vardag. Du arbetar gärna för användarnas delaktighet och med att ta tillvara deras perspektiv.

Du är trygg i dig själv, prestigelös och bra på att både förebygga och hantera konflikter. Gott omdöme är en viktig egenskap.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och gärna även på andra språk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och social kompetens.ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund Visa mindre