Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Älmhult

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Älmhult. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Älmhult som finns hos arbetsgivaren.

Livsmedelsinspektör

Ansök    Jul 24    Älmhults kommun    Livsmedelsinspektör
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en kollega för en tjänst som livsme... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kollega för en tjänst som livsmedelsinspektör, alternativt miljö-eller hälsoinspektör. Tjänsten är inom livsmedelskontroll på ca 50-75 % och resterande delen av tjänsten består av tillsyn inom hälsoskydd. Arbetet är stimulerande och innebär många kontakter med kommuninvånare, verksamhetsutövare, politiker med flera. I arbetet på miljöavdelningen ingår det även förbättringsarbete där du tillsammans med dina kollegor bidrar med tankar om hur vi kan utveckla vårt arbetssätt.

Du kommer att arbeta med handläggning och kontroll inom livsmedelssäkerhet och största delen av ditt arbete kommer att bestå av inspektioner på livsmedelsverksamheter men också hälsoskydd.

I rollen som inspektör ansvarar du för att självständigt driva dina ärenden framåt tillsammans med närmsta arbetsgrupp och med stöd från närmsta chef. Du gör kontroll på plats, tar emot och hanterar klagomål, kontrollerar brister, följer upp och ställer krav samt tar beslut vid behov. Du kommer att ge information, vägledning och rådgivning till privatpersoner och företag. Du tillhör ett team som arbetar transparent och prioriterar bland arbetsuppgifterna.

Under hösten kommer vi att arbeta med nya riskklassningen inför övergången till efterhandsdebitering 2024.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning inom verksamhetsområdet och som bör inkludera miljö- eller livsmedelslagstiftning. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet inom myndighetsutövning och/eller inom någon av de verksamheter som vi bedriver tillsyn över.

Vi lägger stor vikt vid att du tycker om att ge god service och kan arbeta mot uppsatta ekonomiska mål. Arbetet kräver att du har god kommunikationsförmåga och kan förmedla ditt budskap på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift på svenska. I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, kan ställa tydliga krav och kan ta beslut.

Du har lätt för att samverka med dina kollegor och är villig att bidra till en god teamkänsla och framåtanda på arbetsplatsen. Som person ska du vara flexibel och kunna bidra till ständig utveckling av vårt uppdrag. Du trivs med att ta ansvar för att planera in och genomföra arbetsuppgifterna som avdelningen har. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ska ha B-körkort.


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till enskilda avlopp

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en medarbetare till tjänsten som milj... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medarbetare till tjänsten som miljö- och hälsoskyddsinspektör för enskilda avlopp. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Arbetet är stimulerande och innebär många kontakter med kommuninvånare, verksamhetsutövare, politiker med flera. I arbetet på miljöavdelningen ingår det även förbättringsarbete där du tillsammans med dina kollegor bidrar med tankar om hur vi kan utveckla vårt arbetssätt.

Du kommer att arbeta med handläggning av ärenden av enskilda avloppsanläggningar. Det innebär både hantering av tillståndsansökningar samt tillsyn av befintliga anläggningar.

I rollen som inspektör ansvarar du för att självständigt driva dina ärenden framåt tillsammans med närmsta arbetsgrupp och med stöd från närmsta chef. Du gör platsbesök för inspektion av provgropar, nya och befintliga avloppsanläggningar, tar emot och hanterar klagomål, följer upp och ställer krav samt tar beslut. Du kommer att ge information, vägledning och rådgivning till privatpersoner och gräventreprenörer. Du tillhör ett team som arbetar transparent och prioriterar bland arbetsuppgifterna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning inom verksamhetsområdet och som bör inkludera miljölagstiftning. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet inom myndighetsutövning och/eller inom verksamhet kopplat till enskilda avlopp.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt har ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, kan ställa tydliga krav och kan ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

VA-ingenjör/Miljöingenjör

Ansök    Nov 10    Älmhults kommun    Miljöingenjör
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Inom VA-avdelningen arbetar 18 personer och avdelningen är organise... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Inom VA-avdelningen arbetar 18 personer och avdelningen är organiserad inom Tekniska förvaltningen. VA-avdelningen ansvarar för kommunens VA-anläggningar som består av ledningsnät, vatten- och avloppsreningsverk. Vi arbetar efter kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta brett med diverse olika VA-projekt och med hjälp av kollegor, konsulter, projektledare och entreprenörer ansvara för genomförande av dessa från start till mål. Det handlar om allt ifrån ombyggnad av mindre pumpstationer, exploateringsområden till ombyggnad av kommunens reningsverk och vattenverk. I arbetet kommer du tidigt vara med och bevaka VA-frågor i detaljplaneprocesser samt medverka i upphandlingar av konsulter och entreprenörer enligt LOU. I mindre projekt, t.ex. ombyggnad av pumpstationer, driver du själv igenom projekten i rollen som projektledare medan du i större projekt bistår projektledaren med VA-kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning såsom VA-ingenjör eller miljöingenjör och gärna några års erfarenhet från arbete inom VA-branschen. Erfarenhet från projektering, upphandling, entreprenadjuridik och projektledning är meriterande. Körkort är en förutsättning. Goda kunskaper i svenska i både skrift och tal är ett krav.

Som person är du driven men ändå noggrann, strukturerad och har förmåga att planera och leda projekt och få framfart även vid motgångar. Du är ansvarstagande och har en hög servicekänsla och en god samarbetsförmåga.


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till enskilda avlopp

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en medarbetare till tjänsten som mi... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medarbetare till tjänsten som miljö- och hälsoskyddsinspektör för enskilda avlopp. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot enskilda avlopp. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn på befintliga anläggningar, handlägga tillstånd för nya enskilda avlopp, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning. Du tillhör ett team som arbetar transparent och prioriterar bland arbetsuppgifternaKVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som inkluderar miljölagstiftning och som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt har ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, kan ställa tydliga krav och kan ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Vikarierande miljö-och hälsoskyddsinspektör till enskilda avlopp

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en medarbetare till tjänsten som vika... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medarbetare till tjänsten som vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot enskilda avlopp. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn på befintliga anläggningar, handlägga tillstånd för nya enskilda avlopp, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning. Du tillhör ett team som arbetar transparent och prioriterar bland arbetsuppgifterna tillsammans.

Tjänsten är ett vikariat på 10 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som inkluderar miljölagstiftning och som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, kan ställa tydliga krav och kan ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Sustainability Leader

IKEA food is a fast-growing business area in an ongoing rapid and exciting transformation. As part of this journey, we have established the purchasing organisation Category Area Food, with the responsibility of all food purchasing. In the Category Area, there is a high focus on securing sustainable suppliers and sustainably sourced raw materials. In the position as Sustainability Leader, you will, together with the Category Area Sustainability Manager, con... Visa mer
IKEA food is a fast-growing business area in an ongoing rapid and exciting transformation. As part of this journey, we have established the purchasing organisation Category Area Food, with the responsibility of all food purchasing. In the Category Area, there is a high focus on securing sustainable suppliers and sustainably sourced raw materials.
In the position as Sustainability Leader, you will, together with the Category Area Sustainability Manager, contribute to the sustainability development and performance of IKEA Food Purchasing. A Sustainability Leader is goal oriented and business-minded with a genuine sustainability interest. The Sustainability Leader will lead implementation in a simple and straightforward way. Leading development projects across the Category will ensure the ability to lead and drive areas of responsibility, on your own as well as through others.
Your main responsibilities will include:
· Lead our sustainability developers in implementation of requirements and development of suppliers.
· Train and inspire our sustainability developers and business teams.
· Together with sustainability developer you will collect, verify, aggregate and report sustainability data and provide input to supplier action plan to meet our sustainability goals.
· Support sustainability related supplier development projects in alignment with Category plans and priorities.
About You
To be successful in the role we see that you need the following knowledge and experience:
· A structured approach in analysis and in evaluating different aspects of an issue to be able to support business decisions.
· Strong in leadership.
· Balancing business and sustainability.
· Strong in communicating to enable cooperation with IKEA business teams and suppliers.
· English, verbal and written.
· Sustainability knowledge for renewable energy and responsible sourcing (experience from sourcing of animal derived raw materials is beneficial).
You will report to the Sustainability Manager in Category Area Food.
Job location is Purchasing and Logistics Area North, Älmhult, Sweden.
Please note that for this position we have a preferred candidate! You can send in your application by using the link.
ABOUT US
The IKEA brand is one of the most successful home furnishing brands in the world. We are a values-driven company with a passion for life at home. Our vision is to create a better everyday life for the many people. Visa mindre

Kvalitets- och Miljöansvarig till Internationella STAPPERT

STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har et... Visa mer
STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har ett 30-tal anställda och finns representerat på följande orter: huvudkontor, försäljning och lager i Älmhult samt försäljningskontor placerade i Malmö, Kungsbacka och Västerås. STAPPERT Sverige AB ingår i den franska koncernen Jacquet Metal Service-gruppen. Huvudkontoret för STAPPERT-gruppen är baserat i Düsseldorf i Tyskland Läs gärna mer på https://sverige.STAPPERT.biz/

Kvalitets- och Miljöansvarig till internationella STAPPERT i Älmhult

Vill du arbeta i en omväxlande roll på ett internationellt och växande företag? Låter det spännande att ansvara för miljö och kvalitetssamordningen? Då är detta kanske ditt nästa steg i karriären! Till STAPPERT Sverige söker vi nu en ny kollega att ansluta till vårt team.

Rollen är bred och du har kontakt med både lager, inköp och försäljning men även externa kontaktytor. Din huvudsakliga uppgift är att processer kring miljö och kvalitetssystem följs och är uppdaterade. Du samarbetar även med produktionsteamet när det gäller logistik och viss administration. Ditt samarbete med säljteamet gäller främst hanteringen av kundreklamationer och att kunna ge våra kunder bra service.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
Ansvar för miljö och kvalitetssystem
Aktiv i det kontinuerliga förbättringsarbetet
Interna samt externa revisioner
Kundenkäter
Reklamationer och avvikelser
Hantering av kreditfakturor i reklamationsprocessen
Klassning av material – Produktion
Periodiska rapporter relaterade till ansvarsområdet


Din profil
Du har minst gymnasieutbildning samt erfarenhet från produktionsmiljö. Du har kännedom om / erfarenhet av kvalitetsarbete och reklamationer. Meriterande med erfarenhet inom stålbranschen.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga. Du är flexibel och löser problem snabbt och kreativt med hög kvalitet. Du är en serviceminded teamplayer men trivs också med uppgifter att lösa på egen hand.

Om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en inhyrning via Standby Workteam. Placeringsort är Älmhult med möjlighet att jobba hemifrån någon enstaka dag/vecka.


I denna rekrytering samarbetar STAPPERT med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel. 0733 763 988.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som v... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot hälsoskydd och miljöskydd som innefattar bl.a. tillsyn av skolor, förskolor, hygieniska verksamheter, lantbruk, avfallsärenden och nedskräpningsärenden. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som inkluderar miljölagstiftning och som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot hälsoskydd och miljöskydd som innefattar bl.a. tillsyn av lantbruk, bilverkstäder, hygieniska verksamheter, avfallsärenden och nedskräpningsärenden. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

Tjänsten är ett vikariat på nio månader med möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som inkluderar miljölagstiftning och som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Sustainability Leader

Company Description The IKEA brand is one of the most successful home furnishing brands in the world. We are a values-driven company with a passion for life at home. Our vision is to create a better everyday life for the many people. Job Description IKEA food is a fast-growing business area in an ongoing rapid and exciting transformation. As part of this journey, we have established the purchasing organisation Category Area Food, with the responsibility ... Visa mer
Company Description
The IKEA brand is one of the most successful home furnishing brands in the world. We are a values-driven company with a passion for life at home. Our vision is to create a better everyday life for the many people.


Job Description
IKEA food is a fast-growing business area in an ongoing rapid and exciting transformation. As part of this journey, we have established the purchasing organisation Category Area Food, with the responsibility of all food purchasing. In the Category Area, there is a high focus on securing sustainable suppliers and sustainably sourced raw materials.
In the position as Sustainability Leader, you will, together with the Category Area Sustainability Manager, contribute to the sustainability development and performance of IKEA Food Purchasing. A Sustainability Leader is goal oriented and business-minded with a genuine sustainability interest. The Sustainability Leader will lead implementation in a simple and straightforward way. Leading development projects across the Category will ensure the ability to lead and drive areas of responsibility, on your own as well as through others.
Your main responsibilities will include:
· Lead our sustainability developers in implementation of requirements and development of suppliers.
· Train and inspire our sustainability developers and business teams.
· Together with sustainability developer you will collect, verify, aggregate and report sustainability data and provide input to supplier action plan to meet our sustainability goals.
· Support sustainability related supplier development projects in alignment with Category plans and priorities.
Qualifications
About You
To be successful in the role we see that you need the following knowledge and experience:
· A structured approach in analysis and in evaluating different aspects of an issue to be able to support business decisions.
· Strong in leadership.
· Balancing business and sustainability.
· Strong in communicating to enable cooperation with IKEA business teams and suppliers.
· English, verbal and written.
· Sustainability knowledge for renewable energy and responsible sourcing (experience from sourcing of animal derived raw materials is beneficial).
You will report to the Sustainability Manager in Category Area Food.
Please note that for this position we have a preferred candidate! You can send in your application via the link. Visa mindre

Kvalitets- och Miljökoordinator till Internationella STAPPERT

STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har et... Visa mer
STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har ett 30-tal anställda och finns representerat på följande orter: huvudkontor, försäljning och lager i Älmhult samt försäljningskontor placerade i Malmö, Kungsbacka och Västerås. STAPPERT Sverige AB ingår i den franska koncernen Jacquet Metal Service-gruppen. Huvudkontoret för STAPPERT-gruppen är baserat i Düsseldorf i Tyskland Läs gärna mer på https://sverige.STAPPERT.biz/

Kvalitets- och Miljökoordinator till internationella STAPPERT i Älmhult

Vill du arbeta i en omväxlande roll på ett internationellt och växande företag? Låter det spännande att arbeta med miljö och kvalitetssamordning? Då är detta kanske ditt nästa steg i karriären! Till STAPPERT Sverige söker vi nu en ny kollega att ansluta till vårt team.

Rollen är bred och du har kontakt med både lager, inköp och försäljning men även externa kontaktytor. Din huvudsakliga uppgift är att processer kring miljö och kvalitetssystem följs och är uppdaterade. Du samarbetar även med produktionsteamet när det gäller logistik och viss administration. Ditt samarbete med säljteamet gäller främst hanteringen av kundreklamationer och att kunna ge våra kunder bra service.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
Ansvar för miljö och kvalitetssystem
Aktiv i det kontinuerliga förbättringsarbetet
Interna samt externa revisioner
Kundenkäter
Reklamationer och avvikelser
Hantering av kreditfakturor i reklamationsprocessen
Klassning av material – Produktion
Periodiska rapporter relaterade till ansvarsområdet


Din profil
Du har minst gymnasieutbildning samt erfarenhet från produktionsmiljö. Du har kännedom om / erfarenhet av kvalitetsarbete och reklamationer. Meriterande med erfarenhet inom stålbranschen.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga. Du är flexibel och löser problem snabbt och kreativt med hög kvalitet. Du är en serviceminded teamplayer men trivs också med uppgifter att lösa på egen hand.

Om tjänsten:
Tjänsten är en fastanställning på heltid som inleds med en inhyrning via Standby Workteam. Placeringsort är Älmhult med möjlighet att jobba hemifrån någon enstaka dag/vecka.


I denna rekrytering samarbetar STAPPERT med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel. 0733 763 988.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sustainability Leader - CA Wood

Company Description The IKEA brand is one of the most successful home furnishing brands in the world. We are a values-driven company with a passion for life at home. Our vision is to create a better everyday life for the many people. Job Description Welcome to Category Area Wood, the home of five wood related categories. With about 300 co-workers and 200 suppliers across the world, we create a strong wood supply chain for more sustainable and affordable ... Visa mer
Company Description
The IKEA brand is one of the most successful home furnishing brands in the world. We are a values-driven company with a passion for life at home. Our vision is to create a better everyday life for the many people.


Job Description
Welcome to Category Area Wood, the home of five wood related categories. With about 300 co-workers and 200 suppliers across the world, we create a strong wood supply chain for more sustainable and affordable IKEA products for the many.
Wood is an essential material and important part of the IKEA heritage. In Category Area Wood, we procure and source wood-based articles that our many customers enjoy amongst which are iconic IKEA families such as BILLY, PAX, IVAR, KALLAX, POÄNG and our kitchen ranges.
Our culture is entrepreneurial and based on trust. We have the space to lead, explore and learn from mistakes.
In the position as Sustainability Leader, you will, together with the Category Area Sustainability Manager, contribute to the sustainability development and performance of IKEA Food Purchasing. A Sustainability Leader is goal oriented and business-minded with a genuine sustainability interest. The Sustainability Leader will lead implementation in a simple and straightforward way. Leading development projects across the Category will ensure the ability to lead and drive areas of responsibility, on your own as well as through others.
Your main responsibilities will include:
· Lead our sustainability developers in implementation of requirements and development of suppliers.
· Train and inspire our sustainability developers and business teams.
· Together with sustainability developer you will collect, verify, aggregate and report sustainability data and provide input to supplier action plan to meet our sustainability goals.
· Support sustainability related supplier development projects in alignment with Category plans and priorities.
Qualifications
About You
To be successful in the role we see that you need the following knowledge and experience:
· A structured approach in analysis and in evaluating different aspects of an issue to be able to support business decisions.
· Strong in leadership.
· Balancing business and sustainability.
· Strong in communicating to enable cooperation with IKEA business teams and suppliers.
· English, verbal and written.
· Sustainability knowledge for renewable energy and responsible sourcing (experience from sourcing of animal derived raw materials is beneficial).
You will report to the Sustainability Manager in Category Area Wood.
Job location is Purchasing and Logistics Area North, Älmhult, Sweden.
Please note that for this position we have a preferred candidate! You can send in your application by using the link.
ABOUT US
The IKEA brand is one of the most successful home furnishing brands in the world. We are a values-driven company with a passion for life at home. Our vision is to create a better everyday life for the many people. Visa mindre

Sustainablity Compliance Auditor

Company Description IKEA erbjuder väldesignade och funktionella heminredningsprodukter till så låga priser så att så många människor som möjligt har råd med dem. Vårt inköpsarbete innebär att köpa in, producera och distribuera IKEAs sortiment till lägsta möjliga kostnad, högsta möjliga kvalitet samt producerat enligt bra sociala och miljömässiga villkor. Vi ingår i Purchasing and Logistics Area North som är ett av sju Inköps- och Logistikområden inom IKEA ... Visa mer
Company Description
IKEA erbjuder väldesignade och funktionella heminredningsprodukter till så låga priser så att så många människor som möjligt har råd med dem. Vårt inköpsarbete innebär att köpa in, producera och distribuera IKEAs sortiment till lägsta möjliga kostnad, högsta möjliga kvalitet samt producerat enligt bra sociala och miljömässiga villkor. Vi ingår i Purchasing and Logistics Area North som är ett av sju Inköps- och Logistikområden inom IKEA och våra medarbetare är baserade i Älmhult, Dortmund, Kaunas och Moskva.


Job Description
Vi söker en Sustainablity Compliance Auditor till vårt Älmhultsteam inom Purchasing and Logistics Area North med placering i Älmhult, Sverige.
I det här jobbet är du med och utvecklar vår affär och vårt uppdrag att stödja inköpsteam och leverantörer i de nordiska länderna samt ser till att tillverkningen av våra IKEA produkter möter högsta tänkbara standard på miljö- och hållbarhetsområdet, vilket även inkluderar arbetsförhållanden och sociala villkor.
IWAY - ”the IKEA Way on Purchasing Home Furnishing Products” - är vår uppförandekod som tillsammans med vår hållbarhetsstrategi ”People and Planet Positive 2030” utgör ledstjärnan i vårt dagliga hållbarhetsarbete.
Ditt uppdrag kommer bland annat att bestå av:
Kontinuerligt utveckla vårt hållbarhetsarbete med leverantörer och inköpsteam
Coacha och utmana leverantörer och inköpsteam med syfte att utveckla kompetens och initiativförmåga
Som komplement, planera och utföra IWAY auditering/revisioner hos existerande och nya leverantörer
Delta i affärsutvecklingsarbete med specialistkunskaper i hållbarhets- samt miljö- och arbetslivsfrågor
Vara en god IKEA-ambassadör genom att förkroppsliga våra värderingar i det dagliga arbetet

Qualifications
Vi sätter stort värde på följande egenskaper:
Stark passion för hållbarhets-, miljö- samt arbetslivsfrågor
Analytisk, systematisk och en övertygande kommunikatör
Förståelse för IKEAs affärsmodell och hur vi bäst tillgodoser våra kunders förväntningar på hållbarhetsområdet
Erfarenhet av auditering/revision eller konsultverksamhet är ett plus
Kunskap samt erfarenhet av affärs- och industriprocesser är önskvärt
Körkort, typ B
God kunskap om arbets- och miljölagstiftning i de nordiska länderna
Flytande svenska och mycket god engelska är ett krav och en förutsättning för att lyckas i jobbet. Kunskaper i något av de andra nordiska språken och affärskultur är en stor fördel eftersom vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden, inklusive Island och Grönland.

Vi växer tillsammans
Vi förväntar oss att du passionerat arbetar med vår uppförandekod IWAY. Du har förmåga att utveckla en stabil och positiv relation med våra leverantörer och inköpsteam samt har energi, vilja och kapacitet att utveckla både affär och människor.
Du är strukturerad och kan självständigt kombinera teori och praktik samt att hålla utlovade tidsplaner. Vårt uppdrag sker till stor del sker ute hos leverantörer så du är inte främmande för att resande regelbundet.
I gengäld erbjuder vi en stor variation av uppgifter i en trevlig, icke-hierarkisk och internationell atmosfär med fantastiska utvecklingsmöjligheter.
Vi ser fram emot ditt bidrag till IKEAs framtida tillväxt!
Additional information
Vänligen notera att denna vakans är placerad i Älmhult, i hjärtat av IKEA. Vi ser fram emot din ansökan, CV och introduktionsbrev, på engelska, senast 17 september 2022. Vänligen notera att vi fortlöpande kommer att genomföra intervjuer, varför rekryteringsprocessen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdatum. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Det är ett vikariat med inriktning mot enskilda avlopp.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot enskilda avlopp. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, våga ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.ÖVRIGT
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Junior Kvalitetskoordinator till Internationella STAPPERT

STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har et... Visa mer
STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har ett 30-tal anställda och finns representerat på följande orter: huvudkontor, försäljning och lager i Älmhult samt försäljningskontor placerade i Malmö, Kungsbacka och Västerås. STAPPERT Sverige AB ingår i den franska koncernen Jacquet Metal Service-gruppen. Huvudkontoret för STAPPERT-gruppen är baserat i Düsseldorf i Tyskland Läs gärna mer på https://sverige.STAPPERT.biz/

Junior Kvalitetskoordinator till internationella STAPPERT i Älmhult

Vill du arbeta i en omväxlande roll på ett internationellt och växande företag? Låter det spännande att arbeta med miljö och kvalitetssamordning? Då är detta kanske ditt nästa steg i karriären! Till STAPPERT Sverige söker vi nu en ny kollega att ansluta till vårt team.

Rollen är bred och du har kontakt med både lager, inköp och försäljning men även externa kontaktytor. Din huvudsakliga uppgift är att processer kring miljö och kvalitetssystem följs och är uppdaterade. Du samarbetar även med produktionsteamet när det gäller logistik och viss administration. Ditt samarbete med säljteamet gäller främst hanteringen av kundreklamationer och att kunna ge våra kunder bra service.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
Ansvar för miljö och kvalitetssystem
Aktiv i det kontinuerliga förbättringsarbetet
Interna samt externa revisioner
Kundenkäter
Reklamationer och avvikelser
Hantering av kreditfakturor i reklamationsprocessen
Klassning av material – Produktion
Periodiska rapporter relaterade till ansvarsområdet


Din profil
Du har minst gymnasieutbildning samt erfarenhet från produktionsmiljö. Du har kännedom om / erfarenhet av kvalitetsarbete och reklamationer. Meriterande med erfarenhet inom stålbranschen.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga. Du är flexibel och löser problem snabbt och kreativt med hög kvalitet. Du är en serviceminded teamplayer men trivs också med uppgifter att lösa på egen hand.

Om tjänsten:
Tjänsten är en fastanställning på heltid som inleds med en inhyrning via Standby Workteam. Placeringsort är Älmhult med möjlighet att jobba hemifrån någon enstaka dag/vecka.


I denna rekrytering samarbetar STAPPERT med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel. 0733 763 988.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sustainablity Compliance Auditor

Company Description IKEA erbjuder väldesignade och funktionella heminredningsprodukter till så låga priser så att så många människor som möjligt har råd med dem. Vårt inköpsarbete innebär att köpa in, producera och distribuera IKEAs sortiment till lägsta möjliga kostnad, högsta möjliga kvalitet samt producerat enligt bra sociala och miljömässiga villkor. Vi ingår i Purchasing and Logistics Area North som är ett av sju Inköps- och Logistikområden inom IKEA ... Visa mer
Company Description
IKEA erbjuder väldesignade och funktionella heminredningsprodukter till så låga priser så att så många människor som möjligt har råd med dem. Vårt inköpsarbete innebär att köpa in, producera och distribuera IKEAs sortiment till lägsta möjliga kostnad, högsta möjliga kvalitet samt producerat enligt bra sociala och miljömässiga villkor. Vi ingår i Purchasing and Logistics Area North som är ett av sju Inköps- och Logistikområden inom IKEA och våra medarbetare är baserade i Älmhult, Dortmund, Kaunas och Moskva.


Job Description
Vi söker en Sustainablity Compliance Auditor till vårt Älmhultsteam inom Purchasing and Logistics Area North med placering i Älmhult, Sverige.
I det här jobbet är du med och utvecklar vår affär och vårt uppdrag att stödja inköpsteam och leverantörer i de nordiska länderna samt ser till att tillverkningen av våra IKEA produkter möter högsta tänkbara standard på miljö- och hållbarhetsområdet, vilket även inkluderar arbetsförhållanden och sociala villkor.
IWAY - ”the IKEA Way on Purchasing Home Furnishing Products” - är vår uppförandekod som tillsammans med vår hållbarhetsstrategi ”People and Planet Positive 2030” utgör ledstjärnan i vårt dagliga hållbarhetsarbete.
Ditt uppdrag kommer bland annat att bestå av:
Kontinuerligt utveckla vårt hållbarhetsarbete med leverantörer och inköpsteam
Coacha och utmana leverantörer och inköpsteam med syfte att utveckla kompetens och initiativförmåga
Som komplement, planera och utföra IWAY auditering/revisioner hos existerande och nya leverantörer
Delta i affärsutvecklingsarbete med specialistkunskaper i hållbarhets- samt miljö- och arbetslivsfrågor
Vara en god IKEA-ambassadör genom att förkroppsliga våra värderingar i det dagliga arbetet

Qualifications
Vi sätter stort värde på följande egenskaper:
Stark passion för hållbarhets-, miljö- samt arbetslivsfrågor
Analytisk, systematisk och en övertygande kommunikatör
Förståelse för IKEAs affärsmodell och hur vi bäst tillgodoser våra kunders förväntningar på hållbarhetsområdet
Erfarenhet av auditering/revision eller konsultverksamhet är ett plus
Kunskap samt erfarenhet av affärs- och industriprocesser är önskvärt
Körkort, typ B
God kunskap om arbets- och miljölagstiftning i de nordiska länderna
Flytande svenska och mycket god engelska är ett krav och en förutsättning för att lyckas i jobbet. Kunskaper i något av de andra nordiska språken och affärskultur är en stor fördel eftersom vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden, inklusive Island och Grönland.

Vi växer tillsammans
Vi förväntar oss att du passionerat arbetar med vår uppförandekod IWAY. Du har förmåga att utveckla en stabil och positiv relation med våra leverantörer och inköpsteam samt har energi, vilja och kapacitet att utveckla både affär och människor.
Du är strukturerad och kan självständigt kombinera teori och praktik samt att hålla utlovade tidsplaner. Vårt uppdrag sker till stor del sker ute hos leverantörer så du är inte främmande för att resande regelbundet.
I gengäld erbjuder vi en stor variation av uppgifter i en trevlig, icke-hierarkisk och internationell atmosfär med fantastiska utvecklingsmöjligheter.
Vi ser fram emot ditt bidrag till IKEAs framtida tillväxt!
Additional information
Vänligen notera att denna vakans är placerad i Älmhult, i hjärtat av IKEA. Vi ser fram emot din ansökan, CV och introduktionsbrev, på engelska, senast 10 juli 2022. Vänligen notera att vi fortlöpande kommer att genomföra intervjuer, varför rekryteringsprocessen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdatum. Visa mindre

Erfaren miljö- och hälsoskyddsinspektör

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som m... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot antingen enskilda avlopp eller miljöskydd som innefattar bl.a. tillsyn av industrier, lantbruk, avfallsärenden, strandskydd, dagvatten och nedskräpningsärenden. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som inkluderar miljölagstiftning och som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som m... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot antingen enskilda avlopp eller miljöskydd som innefattar bl.a. tillsyn av industrier, lantbruk, avfallsärenden, strandskydd, dagvatten och nedskräpningsärenden. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som inkluderar miljölagstiftning och som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Farligt avfalls specialist till PreZero!

Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos PreZero!

Om företaget:

Vi är nu PreZero! Sedan början på 2021 har företaget nya ägare och därför bytt namn till PreZero (tidigare SUEZ). De är samma bolag som tidigare med samma höga service, tjänster och kontaktpersoner. PreZero erbjuder effektiva avfalls- och återvinningslösningar med fokus på kundens behov och långsiktig hållbarhet. Vi samlar in och hanterar restmaterial från våra kunders verksamhet genom återvinning och/eller energiutvinning. I vår vardag är kundnytta lika med miljönytta.

Vår verksamhet skapar inte bara värde för de kunder vi levererar återvinningstjänster till, utan även för tillverkningsindustrin och energisektorn genom att förädla avfall till värdefull returråvara för nyproduktion. Tillsammans bidrar vi till den cirkulära ekonomin.

Arbetsuppgifter:

I rollen som FA Specialist ansvarar du för att driva, initiera och delta i utvecklingen avseende farligt avfall. Tillsammans med PreZero arbetar du för att upprätthålla goda kundkontakter genom bland annat offerthantering, ordermottagning, kundstöd och rådgivning. Vidare ansvarar du för att granska att verksamheten bedrivs enligt tillstånd, lagar och interna regler samt säkerställer att regionen har bästa möjliga avsättning och resursanvändning för farligt avfall. Utöver det identifierar du marknadsbehovet och deltar i planering av marknadsbearbetning samt tar fram kalkyler och underlag för LOU i region syd.

Du ansvarar för att kollegor inom regionen har rätt utbildning för respektive arbetsuppgift inom farligt avfall och att goda relationer upprätthålls med företagets kunder, myndigheter och andra intressegrupper. Vidare är du direkt underställd Regionledningen.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Tidigare arbetslivserfarenhet av liknande roll inom området farligt avfall
• God vana av att hantera datasystem
• Obehindrad i svenska och engelska, tal och skrift

För att trivas i rollen är du noggrann och systematisk i ditt arbete. Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation samt uttrycker dig välformulerat i små och stora grupper. Du tar stort ägandeskap för dina ansvarsområden, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Du har en god social förmåga och har en naturlig förmåga att skapa samt bibehålla relationer på alla nivåer såväl inom organisationen som utanför. Utöver det är du handlingskraftig och ser lösningar före hinder i ditt arbete, genom din proaktivitet skapar du ständiga förbättringar och bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Övrig information:

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Placeringsort: Inom Region syd
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: FA specialist, farligt avfall, FA, sektionschef FA, avdelningschef FA, PreZero, återvinning, miljö, syd, heltid, rekrytering Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Det är ett vikariat med inriktning mot miljöfarlig verksamhet.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot miljöskydd och kan innefatta bl.a. tillsyn av industrier, lantbruk, avfallsärenden och nedskräpningsärenden. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, våga ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.ÖVRIGT
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljöutredare

Ansök    Jul 2    Älmhults kommun    Miljöhandläggare
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Inom VA-avdelningen arbetar 20 personer och avdelningen är organise... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Inom VA-avdelningen arbetar 20 personer och avdelningen är organiserad inom Tekniska förvaltningen. VA-avdelningen ansvarar för kommunens VA-anläggningar som består av ledningsnät, vatten- och avloppsreningsverk samt pumpstationer. Vi arbetar enligt kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter som miljöutredare är breda. Du hanterar frågor kring fastigheters anslutningar till det kommunala VA-ledningsnätet. Du beräknar anläggningsavgifter och upprättar underlag för kund-och ledningsrättsavtal. Du kan även komma att handlägga yttranden och ärenden utifrån miljöbalken.

I tjänsten ingår också att vara sakkunnig när det gäller VA-taxor, ABVA (Allmänna bestämmelser för brukande av allmän VA-anläggning). Lagen om allmänna vattentjänster ligger till grund för handläggning av kundärenden.


KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en högskoleutbildning inom miljö- eller VA-området, eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Eftersom arbetet innebär mycket formuleringar av olika typer av skrivelser till kunder, konsulter och myndigheter är det viktigt att du är en god kommunikatör. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Du är noggrann, ansvarstagande, har bra ordningssinne och hög servicekänsla. Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta med utredande arbetsuppgifter. Därutöver är du en person som verkar för och bidrar till att skapa trivsel på arbetsplatsen.
B-körkort krävs.


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljöingenjör/miljöutredare

Ansök    Jul 2    Älmhults kommun    Miljöingenjör
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Inom VA-avdelningen arbetar 20 personer och avdelningen är organise... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Inom VA-avdelningen arbetar 20 personer och avdelningen är organiserad inom Tekniska förvaltningen. VA-avdelningen ansvarar för kommunens VA-anläggningar som består av ledningsnät, vatten- och avloppsreningsverk samt pumpstationer. Vi arbetar enligt kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter som miljöingenjör/miljöutredare är breda. Miljöbalken ligger till grund för handläggning av ärenden. Du kommer bland annat att vara VA-avdelningens kontaktperson i myndighetsärenden, ansvara för miljörapportering och andra myndighetsrapporteringar, göra uppföljningar av kontrollprogram och egenkontroll, ta fram driftsrutiner, vara delaktig i utredningar kring olika driftsfrågor och delta i investeringsprojekt. Utifrån din erfarenhet och kompetens kan du också komma att få driva egna investeringsprojekt.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en högskoleutbildning inom miljö- eller VA-området eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Eftersom arbetet innebär mycket externa kontakter med kunder, konsulter och myndigheter är det viktigt att du är en god kommunikatör som har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Intresse för lagstiftning behövs. Goda kunskaper i miljöbalken är ett plus.

Det är viktigt att du har intresse för att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter. För att trivas hos oss behöver du ha ett stort engagemang och en vilja och förmåga att driva frågor framåt. Du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och har en hög servicekänsla. För oss är det mycket viktigt hur du är som person, så att du trivs med oss och vi med dig.
B-körkort krävs.


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Erfaren miljö- och hälsoskyddsinspektör

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten består av handläggning av ärenden enli... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken.

Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Beroende på din tidigare erfarenhet kan vi inrikta tjänsten mot miljö eller hälsoskydd.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Erfarenhet av arbete som miljöinspektör och kunskap om berörd lagstiftning inom kommunal förvaltning är ett krav.

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift. Utöver detta behöver du vara:
- noggrann
- strukturerad
- analytisk
- bra på att arbeta självständigt såväl som i grupp

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Miljö- och byggförvaltningen söker nu två vikarierande miljö- och h... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Miljö- och byggförvaltningen söker nu två vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektörer.

ARBETSUPPGIFTER
Båda tjänsterna består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken, ett vikariat med inriktning mot små avlopp och ett mot hälsoskydd eller miljöskydd. Ange i din ansökan vilken av inriktningarna du är intresserad av.

Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Erfarenhet av arbete som miljöinspektör och kunskap om berörd lagstiftning inom kommunal förvaltning är meriterande. Även relevant erfarenhet av arbete inom hälsoskyddsområdet är meriterande.

Som person är du serviceinriktad, är pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. I rollen krävs att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Vi söker nu en vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör till mi... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vi söker nu en vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör till miljö- och byggförvaltningen.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken, med inriktning mot hälsoskydd.

Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och häloskyddsinspektör annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Erfarenhet av arbete som miljöinspektör och kunskap om berörd lagstiftning inom kommunal förvaltning är meriterande. Även relevant erfarenhet av arbete inom hälsoskyddsområdet är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift. Utöver detta behöver du vara:
- noggrann
- strukturerad
- analytisk
- bra på att arbeta självständigt såväl som i grupp

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund Visa mindre

Miljö - och hälsoskyddsinspektör

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Vi söker nu två vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektörer till... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vi söker nu två vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljö- och byggförvaltningen.

ARBETSUPPGIFTER
Det är två olika vikarietjänster vi söker.

Den ena av tjänsterna består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken, och tobakslagen. Tjänsten är för dig som gillar att värna om människors hälsa och miljö. Uppgifter är varierande och kan röra allt från tillståndsprövningar för tobak till hantering av olika klagomålsärenden och tillsyn av miljöfarlig verksamhet.

Den andra tjänsten vi efterfrågar sträcker sig främst till dig som vill arbeta för att åtgärda enskilda avloppsanläggningar så att de uppfyller dagens reningskrav. I tjänsten ingår främst att handlägga avloppsärenden enligt miljöbalken. Det är en kombinerad tjänst mellan fält- och kontorsarbete.

I din ansökan ska det framgå vilken, eller vilka, av tjänsterna som du är intresserad av.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
-har högskoleutbildning som miljö- och häloskyddsinspektör eller motsvarande,
-har B-körkort,
-är öppen, lyhörd och engagerad,
-är resultatinriktad,
-har god förmåga att på svenska uttrycka dig i tal och skrift då arbetet innebär mycket kontakt med allmänhet samt författande av beslut.

Erfarenhet av arbete som miljöinspektör och kunskap om berörd lagstiftning inom kommunal förvaltning är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund Visa mindre

Avdelningschef/miljöinspektör

Ansök    Nov 18    Älmhults kommun    Miljöskyddschef
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Miljö- och byggförvaltningen håller just nu på att omorganisera och... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Miljö- och byggförvaltningen håller just nu på att omorganisera och vi behöver därför en avdelningschef till vår nya miljöavdelning. Förvaltningen består för närvarande av ca 20 tjänster, varav 7 miljöinspektörer. Vi har förhoppning om att kunna öka antalet miljöinspektörer under 2021.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som avdelningschef söker vi nu dig som vill leda avdelningen och vara en del av ledningsgruppen, med ett gemensamt ansvar för att utveckla miljö- och byggförvaltningen. I rollen ingår verksamhetsansvar, ekonomiansvar, arbetsmiljöansvar och ansvar att leda och organisera verksamheten mot uppsatta mål. I arbetet ingår också miljötillsyn om ca 50% av tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan universitets- eller högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig.

Du behöver ha aktuell och gedigen erfarenhet av tillsyn inom avdelningens område, och vi ser gärna att du har ledarerfarenhet. Du kan uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift, på ett tydligt och lättbegripligt sätt. Du är serviceinriktad, kommunikativ och resultatinriktad. Du trivs i mötet med människor och har lätt för att skapa effektivt fungerande relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Miljöspecialist till Stena Aluminium i Älmhult

Ansök    Maj 20    Stena Aluminium    Miljöingenjör
Är du engagerad i miljöfrågor och har erfarenhet av att arbeta i industri eller annan tillståndspliktig verksamhet? Har du kunskap om svensk och europeisk miljölagstiftning? Trivs du i en varierande såväl som koordinerande specialistroll, där du får många kontaktytor? Vill du arbeta i en organisation med ett tydligt miljöfokus? Då borde du söka tjänsten som Miljöspecialist hos Stena Aluminium! Ansök redan idag, eller kontakta oss för mer information. Om t... Visa mer
Är du engagerad i miljöfrågor och har erfarenhet av att arbeta i industri eller annan tillståndspliktig verksamhet? Har du kunskap om svensk och europeisk miljölagstiftning? Trivs du i en varierande såväl som koordinerande specialistroll, där du får många kontaktytor? Vill du arbeta i en organisation med ett tydligt miljöfokus? Då borde du söka tjänsten som Miljöspecialist hos Stena Aluminium! Ansök redan idag, eller kontakta oss för mer information.

Om tjänsten

Som Miljöspecialist hos oss på Stena Aluminium blir ditt uppdrag att självständigt driva det operativa arbetet inom miljöområdet, samt stödja och utveckla vår verksamhet i enlighet med rådande miljökrav. Du fungerar som rådgivande expert i miljöfrågor till chefer och kollegor, samt koordinerar och leder vårt miljöforum. Vidare får du ansvaret att anordna och hålla i våra utbildningar av interna medarbetare, inom miljöområdet.

Rollen som Miljöspecialist är spännande och varierande, och i ditt dagliga arbete får du bl.a. handlägga myndighetsärenden och frågor gällande verksamhetstillstånd, tillse att kontroll av utsläpp till luft och vatten samt buller sker, underhålla och utveckla verksamhetssystemet inom miljöområdet, hålla dig uppdaterad med förändringar i lagar och krav, sammanställa statistik och miljörelaterade rapporter, samt följa upp verksamhetsmål inom miljöområdet. Du kommer därtill att delta i både externa och interna revisioner av verksamhetssystemet, och rapporterar direkt till vår Miljö & kvalitetschef.Om dig

För den här tjänsten ser vi att du har en högskoleutbildning inom miljö och/eller naturvetenskap samt goda kunskaper om aktuell miljölagstiftning inom för tjänsten relevanta områden och ämnen. Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ISO 14001. För att vara framgångsrik i rollen som Miljöspecialist hos oss på Stena Aluminium tror vi att du har minst 4 års tidigare erfarenhet av att arbeta i en liknande roll, där du har haft regelbundna myndighetskontakter samt deltagit i såväl interna som externa revisioner. Erfarenhet från industri ses som starkt meriterande, särskilt i frågor gällande buller, luftemissioner, avfall, kemikalier och förorenad mark. Vi tror att du är en relationsskapande person som präglas av att du levererar resultat och har förmågan att tillämpa din kunskap och expertis på nya områden. Rollen har många kontaktytor, och innefattar även vissa utbildningsinsatser, varför vi ser att du med lätthet kan kommunicera och presentera information. För den här rollen är det viktigt att du skriver och talar väl på såväl svenska som engelska, samt att du innehar B-körkort.Om Stena Aluminium

Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuteriindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 110 medarbetare. Företaget är en del av Stena Metallkoncernen som har sitt huvudsäte i Göteborg.

Som medarbetare förväntas du alltid agera enligt Stena Metalls kärnvärden, företagets policys och regler. Våra kärnvärden är " enkelt, tryggt och utvecklande".

Läs mer om oss HÄR.Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Stena Aluminium med Experis, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Williamsson på 0470 - 74 55 82, alternativt [email protected].

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast 10 juni. Alla ansökningar behandlas självklart konfidentiellt.Vi ser fram emot Din ansökan! Visa mindre