Lediga jobb som Säkerhetsarbete i Älmhult

Se lediga jobb som Säkerhetsarbete i Älmhult. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Älmhult som finns hos arbetsgivaren.

Badmästare/simlärare

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Ditt arbete som badmästare på Haganäsbadet komm... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Ditt arbete som badmästare på Haganäsbadet kommer att vara omväxlande då alla förekommande verksamhetsuppgifter ingår såsom badbevakning, simundervisning, vattengymnastik, kassa/receptionsarbete och städning mm.
Du ansvarar för badgästernas säkerhet och trivsel. På arbetsplatsen tillämpar vi roterande tjänstgöring vilket innebär att samtliga moment ingår.
Du får ett arbete med omväxlande och varierande arbetsuppgifter där du arbetar både självständigt men också tillsammans med dina kollegor!
Tjänsten innebär även regelbunden kväll- och helgtjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har badbevakarutbildning och simlärarutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi ser också gärna att du arbetat som instruktör för gruppträning i vatten och haft babysim och småbarnsim.

Arbetet innebär mycket kundkontakt och service vilket ställer krav på att du som person är serviceinriktad och har initiativförmåga genom att du har lätt för att se och ta tag i vad som behöver göras. Samtidigt har du god samarbetsförmåga, trivs med att arbeta i grupp och har god kommunikationsförmåga.
Tillsammans har vi i arbetsgruppen ett gemensamt ansvar för att vår anläggning och vårt utbud motsvarar våra högt satta kvalitetskrav. Vi ser till att lokalerna är rena och fräscha och att alla våra besökare känner sig säkra och trygga när de vistas i anläggningen.
För att passa in hos oss behöver du kunna se till hela verksamhetens bästa, ha lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och ha ett utpräglat servicetänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar givetvis bra tillsammans med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kompletterar den övriga arbetsgruppen.


ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Avarn Security söker väktare till Älmhult

Ansök    Nov 15    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler. 

Arbetstider: Natt

Tjänsteställe: Älmhult

Varaktighet: Tillsvidareanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

I rollen som behovsanställd väktare i vår tillsynsverksamhet i Älmhult ingår du i ett team som dygnet runt, året om arbetar med rondering och larmutryckning i Älmhult med omnejd. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Arbetstiden kommer att vara natt och det kommer att vara väldigt omväxlande mellan rondering, larmutryckningar och stationärt. 

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, stresståliga och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.
 
 Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
  - fyllt 18 år och vara ostraffad
  - gymnasiekompetens
  - god svenska i tal och skrift
  - god hälsa och fysik
  - ordnad ekonomi
  - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Är du rätt person men saknar väktarutbildning? Vi erbjuder dig utbildning och alla nödvändiga instruktioner, om du har den profilen som vi söker för att kunna vara med och bidra till väldsklass.  

För sökande via AMS/Platsbanken - sök tjänsten via vår hemsida. 

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen.

Vi vill ha din ansökan senast 2023-12-04

Vårt erbjudande
Vi är den kompletta säkerhetsaktören på marknaden vilket möjliggör att vi är ledande i branschen för våra kunder samt att det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare.

Du kommer att vara en viktig representant för allmänheten och våra kunder. Därför är det A och O för oss att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla våra 7500 medarbetare ska känna att ansvar, omtanke och samarbete främjas. Vi tar arbetsmiljöarbete på allvar och arbetar med ständiga förbättringar. Vi tillämpar lönesättning enligt kollektivavtal.

Avarn Security värnar om att du som medarbetare ska ha en trygg livssituation och hållbarhet i arbetslivet. Därför erbjuds alla nyanställda kostnadsfritt ett års försäkringslösning innehållande bland annat sjuk- och olycksfallsförsäkring, livförsäkring och barn- och ungdomsförsäkring. Visa mindre

Väktare - Sommarjobb

Ansök    Jan 8    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler. Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar ... Visa mer
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Vill du bli en av våra tusentals nya medarbetare för inför sommaren 2024 med goda möjligheter till fortsatt anställning och arbete året runt?
Kan du se dig själv i säkerhetsbranschen? Det kan vi! Ta på dig uniformen tillsammans med oss och upptäck en samhällsviktig verksamhet med en härlig gemenskap och goda utvecklingsmöjligheter. Om du blir anställd och inte redan är utbildad väktare bekostar Securitas din utbildning.
Då tjänsten är en sommaranställning (med möjlighet till förlängning) önskar vi att du är tillgänglig för arbete mellan v 25-33. Oavsett om du vill jobba dag eller natt, i högt tempo eller lugn miljö har Securitas arbetet för dig.
Att jobba som väktare passar perfekt för dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Som väktare på vårt kontor i Älmhult blir du en del av ett sammansvetsat gäng. Arbetspassens längd skiljer sig åt, men är ofta 12-timmarspass antingen dag eller natt. Det är vanligt med arbete varannan helg.
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Arbetet är självständigt och upplevs ofta som fritt, men med ett stort ansvar. Arbetstiderna är huvudsakligen natt.
Som stationär väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet till någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning. Ofta arbetar du vid entrén till ett större företag och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering och kameraövervakning. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund. Man arbetar självständigt och under eget ansvar, oftast både dag- och nattetid.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Krav
Godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
B-körkort

Meriterande om du
har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
har en civil eller militär skyddsvaktsutbildning

Som person tror vi att du är serviceinriktad, lugn och organiserad och kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten – skicka din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är en timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
Vi arbetar med urvalstester
Vi kommunicerar i första hand via mail
Sista ansökningsdag är 17/5-2024

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.
Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se Visa mindre

Avarn Security söker väktare till Älmhult

Ansök    Jan 24    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.Tjänsteställe: Älmhult
Arbetstider: Varierande

Varaktighet: Behovsanställning, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

I rollen som behovsanställd väktare i vår tillsynsverksamhet i Älmhult ingår du i ett team som dygnet runt, året om arbetar med rondering och larmutryckning i Älmhult med omnejd. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Arbetstiden kommer att vara varierande, dag, natt, kväll och det kommer att vara väldigt omväxlande mellan rondering, larmutryckningar och stationärt. 

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, stresståliga och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Är du rätt person men saknar väktarutbildning? Vi erbjuder dig utbildning och alla nödvändiga instruktioner, om du har den profilen som vi söker för att kunna vara med och bidra till väldsklass.  

För sökande via AMS/Platsbanken - sök tjänsten via vår hemsida. 

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen.

Vi vill ha din ansökan senast 2023-03-31
Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Brandingenjör/Insatsledare till Räddningstjänsten Älmhult

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vill du varva förebyggande arbete med operativt a... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du varva förebyggande arbete med operativt arbete och jobba i en liten men driven organisation? Söker du en arbetsgivare som verkar för en stimulerande arbetsmiljö bland annat genom frihet under ansvar och en bra balans mellan det privata och arbetet? Då hoppas vi att du är vår framtida arbetskamrat! Nu söker vi en brandingenjör/brandinspektör som ska jobba både förebyggande och operativt.

Mer konkret innebär tjänsten att du arbetar med tillsyn enligt LSO/LBE, remisshantering PBL, tillståndshandläggning LBE samt information och rådgivning. Tjänsten innefattar operativ tjänstgöring som Insatsledare i vår kommun (beredskap i hemmet). En del av din operativa tid kommer du även att tjänstgöra som Regional Insatsledare.

Beroende på din personlighet och dina intressen finns goda möjligheter att på sikt bredda eller nischa arbetsuppgifterna.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid men arbete efter kontorstid samt vissa resor i tjänsten kan förekomma.

Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret. Säkerhetsprövning kommer att göras.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är brandingenjör med MSB:s påbyggnadsutbildning RUB eller har läst MSB:s utbildning Räddningsledare B samt minst Tillsyn A, eller motsvarande utbildningar.

Som person är du social, analytisk, självständig och har ett stort driv.

Du har B-körkort.


ÖVRIGT
Vi kallar till intervjuer löpande så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: almhult.se/jobb

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Avarn Security söker utbildade väktare

Ansök    Okt 6    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler. 

 

Arbetstider: Varierande

Tjänsteställe: Älmhult

Varaktighet: Behovsanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

I rollen som behovsanställd väktare i vår tillsynsverksamhet i Älmhult ingår du i ett team som dygnet runt, året om arbetar med rondering och larmutryckning i Älmhult med omnejd. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Arbetstiden kommer att vara varierande, dag, natt, kväll och det kommer att vara väldigt omväxlande mellan rondering, larmutryckningar och stationärt. 

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, stresståliga och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.
 
 Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
  - fyllt 18 år och vara ostraffad
  - gymnasiekompetens
  - god svenska i tal och skrift
  - god hälsa och fysik
  - ordnad ekonomi
  - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Är du rätt person men saknar väktarutbildning? Vi erbjuder dig utbildning och alla nödvändiga instruktioner, om du har den profilen som vi söker för att kunna vara med och bidra till väldsklass.  

För sökande via AMS/Platsbanken - sök tjänsten via vår hemsida. 

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen.

Vi vill ha din ansökan senast 2023-11-03

 

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Väktare Ronderande/Stationär semestervikariat till Älmhult

Ansök    Dec 19    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
?Jobbeskrivning
Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Just nu letar vi efter både ronderande och stationära väktare. Nyfiken på att höra vad de olika rollerna innebär? Läs då mer nedan.
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.
Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.
Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.
Tjänsterna passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är en timanställning, rekrytering sker fortlöpande.
Detta är även en sommaranställning, då du kommer att ersätta vår ordinarie personal när de är på semester. Därför är det väsentligt att du är tillgänglig för arbete under minst v23-33. Det finns även möjlighet till fortsättning efter sommaren.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor

Ansök    Nov 21    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Job Description IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult. Do you think that customs and trade ... Visa mer
Job Description
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult.
Do you think that customs and trade questions are both important and fun? So do we!
As a Global Customs & Trade Advisor you will have a vital role in the representation of IKEA and advisor in the customs and trade area. The IKEA product range is created and produced for a global market. This is part of what we call making a better everyday life for the many. But if we don´t comply with customs and trade directives we wouldn’t be able to sell any of it. And this… is where you come in! At IKEA CCC we are now looking for a new team member who stays on top of customs and trade regulations for our range of products. A guru within customs, in short!
Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Securing that our development organisation has the prerequisites to make our products accessible for our customers in different markets. By a proactive work you will influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.
Example of tasks:
You are responsible for the solution of issues and how it can be solved with a global perspective
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA

This assignment is very diverse and requires that you enjoy working within a large perspective. It is a challenging and rewarding role and means you will be co-operating with many different groups of people, like IKEA product development teams, customs authorities, EU commission and the WCO. But, if you are experienced in working with different aspects from a customs and trade point of view, you will be ready for the task. In addition, we’d like to see you are not afraid to show your face (on screen or off screen) and be heard, as in this role you will lead trainings and information distribution to the entire IKEA product development organization. You know a lot about rules of origin, free trade agreements, anti-dumping, safeguards and/or customs legislation, and you are ready to share. Of course, you keep yourself updated with the latest news on the global arena of customs and trade. Since you will be working on a global arena, we believe “you” have excellent communication skills both spoken and written English
Still following? Feel like this is you? Have previous experience from similar role since some years? Then please reach out to us with an application.


Additional information
At IKEA we believe that we’re better when we’re physically together for collaboration, dialogues, and conversations. We believe in the power of human interactions; the informal chats, the energy, belonging, and creativity generated by people being in the same place. Our approach is that we spend most of our time in the IKEA workplace and with flexibility to work from home when relevant. This particular role is based in Älmhult, Sweden.
Please send us your application – CV and letter of motivation – in English latest 14th of December. We are working with continuous selection, so don´t hesitate to apply.
If you have any questions regarding the position, please contact Maria Fröberg Larsson +46 766 190 996. Visa mindre

Väktare sökes till Avarn Security Älmhult

Ansök    Nov 22    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Vi söker nu två väktare för deltidsanställning. Arbetsuppgifterna kommer vara som stationerad väktare hos en kund, utföra diverse säkerhetsrelaterade uppgifter i nära samverkan med kundens säkerhetsteam. Uppdraget är mycket varierande och kräver ett stort mått av ansvarstagande och flexibilitet. Utöver detta finns möjlighet att jobba med andra uppdrag om man vill komma upp i heltid. Har du inte redan väktarutbildning så kan vi utbilda dig om vi anser att du är rätt person för jobbet.

Tjänsteställe: Älmhult

Arbetstider: Dagtid

Varaktighet: Deltidsanställning, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, emaptiska och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Varmt välkommen in med din ansökan!
Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2022-12-31, sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl. Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Väktare sökes till Avarn Security Älmhult

Ansök    Sep 12    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Vi söker just nu två väktare för deltidsanställning 75%. Arbetsuppgifterna kommer vara att som väktare stationerad hos en kund utföra diverse säkerhetsrelaterade uppgifter i nära samverkan med kundens säkerhetsteam. Uppdraget är mycket varierande och kräver ett stort mått av ansvarstagande och flexibilitet. Utöver detta finns möjlighet att jobba med andra uppdrag om man vill komma upp i heltid. Har du inte redan väktarutbildning så kan vi utbilda dig om vi anser att du är rätt person för jobbet.

Tjänsteställe: Älmhult

Arbetstider: Dagtid

Varaktighet: Deltidsanställning 75%, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, emaptiska och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2022-10-09, sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl. Tester kan tillämpas i rekryteringsprocessen.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Väktare Ronderande/Stationär Älmhult

Ansök    Okt 31    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Just nu letar vi efter både ronderande och stationära väktare. Nyfiken på att höra vad de olika rollerna innebär? Läs då mer nedan.
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.
Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.
Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.
Tjänsterna passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är en behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Beredskapssamordnare med inriktning krisberedskap och civilt försvar

Ansök    Okt 21    Älmhults kommun    Säkerhetsrådgivare
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Krisberedskaps- och säkerhetsfunktionen tillhör organisatoriskt kom... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Krisberedskaps- och säkerhetsfunktionen tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen och är direkt underställd kommunchefen. Funktionen består idag av vår krisberedskaps- och säkerhetsstrateg men förstärks nu med en beredskapssamordnare.

Vårt uppdrag är att leda, utveckla och samordna kommunens arbete med:

Krisberedskap och civilt försvar
- Säkerhetsskydd
- Trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete
- Intern säkerhet

Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad när det verkligen gäller!
Vill du arbeta med utveckling och förnyelse inom området krisberedskap och civilt försvar? Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla området i Älmhults kommun.
Vi tillämpar möjligheten till flexibla arbetssätt. Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Din viktigaste uppgift är att tillsammans med dina kollegor leda, utveckla och samordna arbetet kring krisberedskap och civilt försvar i kommunen.

Som beredskapssamordnare kommer du arbeta övergripande med kommunens krisberedskap och civilt försvar vilket bland annat omfattar kontinuitetshantering, risk- och sårbarhetsanalyser, framtagande av styrdokument, organisation, utbildning och övning.

En viktig del i arbetet är även att coacha och stödja förvaltningarna i deras arbete med krisberedskap och civilt försvar.

Om något extraordinärt inträffar kommer du att ingå i kommunens krisledning, vilket kan innebära stabsarbete och ledning i kris.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten i kombination med arbetslivserfarenhet inom risk- och säkerhet, krisberedskap eller civilt försvar.

Du har kunskap och erfarenhet av arbete med krisberedskap och civilt försvar, gärna från offentlig verksamhet. Erfarenhet av stabsarbete eller ledning i kris är meriterande.

Arbetet som beredskapssamordnare kräver stor flexibilitet och kräver att du är van att arbeta självständigt. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta med andra.

Du har förmågan att prestera i en pressad miljö och hantera svåra situationer. Du som söker till oss behöver ha B-körkort för att enkelt ta dig runt i vår kommun vid behov.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och för att bli aktuell för tjänsten som beredskapssamordnare behöver du därför ha svenskt medborgarskap. Tjänsten kommer tillsättas efter godkänd säkerhetsprövning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

ÖVRIGT
I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig.

Nyfiken? Läs mer på almhult.se https://www.almhult.se/kommunpolitik/jobbaialmhultskommun

Datum för intervjuer planeras med start i vecka 47 och genomförs på plats i Älmhult.
Urval sker löpande och intervjuer kan då ske tidigare. Vänta därför inte med din ansökan.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompentensbaserat rekryteringsverktyg.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor

Ansök    Aug 17    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult. Do you think that customs and trade questions are b... Visa mer
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult.

Do you think that customs and trade questions are both important and fun? So do we!

As a Global Customs & Trade Advisor you will have a vital role in the representation of IKEA and advisor in the customs and trade area. The IKEA product range is created and produced for a global market. This is part of what we call making a better everyday life for the many. But if we don´t comply with customs and trade directives we wouldn’t be able to sell any of it. And this… is where you come in! At IKEA CCC we are now looking for a new team member who stays on top of customs and trade regulations for our range of products. A guru within customs, in short!

Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Securing that our development organisation has the prerequisites to make our products accessible for our customers in different markets. By a proactive work you will influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.

Example of tasks:
You are responsible for the solution of issues and how it can be solved with a global perspective
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA
This assignment is very diverse and requires that you enjoy working within a large perspective. It is a challenging and rewarding role and means you will be co-operating with many different groups of people, like IKEA product development teams, customs authorities, EU commission and the WCO. But, if you are experienced in working with different aspects from a customs and trade point of view, you will be ready for the task. In addition, we’d like to see you are not afraid to show your face (on screen or off screen) and be heard, as in this role you will lead trainings and information distribution to the entire IKEA product development organization. You know a lot about rules of origin, free trade agreements, anti-dumping, safeguards and/or customs legislation, and you are ready to share. Of course, you keep yourself updated with the latest news on the global arena of customs and trade. Since you will be working on a global arena, we believe “you” have excellent communication skills both spoken and written English

Still following? Feel like this is you? Have previous experience from similar role since some years? Then please reach out to us with an application.

At IKEA we believe that we’re better when we’re physically together for collaboration, dialogues, and conversations. We believe in the power of human interactions; the informal chats, the energy, belonging, and creativity generated by people being in the same place. Our approach is that we spend most of our time in the IKEA workplace and with flexibility to work from home when relevant. This particular role is based in Älmhult, Sweden.

Please send us your application – CV and letter of motivation – in English latest 4th of September. We are working with continuous selection, so don´t hesitate to apply.

If you have any questions regarding the position, please contact Hiring Manager Inger Humpage at [email protected]. For questions regarding the recruitment process, you are welcome o contact Maria Fröberg Larsson +46 766 190 996. Visa mindre

Väktare sökes till Avarn Security Älmhult

Ansök    Jul 21    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Vi söker dig som vill vara med och etablera vår verksamhet i Älmhult. I rollen som väktare ingår du i ett team som dygnet runt, året om arbetar med rondering, larmutryckning samt stationärbevakning i Älmhult med omnejd. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Vi erbjuder både deltids- och behovsanställningar antingen som tillsynsväktare eller stationärväktare (det går givetvis även kombinera båda). Har du inte redan väktarutbildning så kan vi utbilda dig om vi anser att du är rätt person för jobbet.

Tjänsteställe: Älmhult

Arbetstider: Varierande

Varaktighet: Deltids- eller behovsanställning, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, emaptiska och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2022-08-31, sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl. Tester kan tillämpas i rekryteringsprocessen.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Risk & Compliance Leader

Risk & Compliance Leader(Default) Älmhult, Sweden Full-time Are you our new Risk & Compliance Leader? Come and join our team! As a Risk & Compliance Leader you will contribute to the development of IIG common risk and compliance framework, steering documents, tools and working methods. Secure that the Core Business Range complies to Inter IKEA Group steering documents. Within Core business Range you will lead and support competence development for risk... Visa mer
Risk & Compliance Leader(Default)
Älmhult, Sweden
Full-timeAre you our new Risk & Compliance Leader? Come and join our team!
As a Risk & Compliance Leader you will contribute to the development of IIG common risk and compliance framework, steering documents, tools and working methods. Secure that the Core Business Range complies to Inter IKEA Group steering documents.
Within Core business Range you will lead and support competence development for risk and compliance capabilities. Build a community across functions and contribute to consistent awareness, identification and mitigation of key risks and lead constructive change management and onboarding of the network across all functions towards having the Governance Risk & Compliance (GRC) cycle effective across all areas of the business. You will also set relevant goals and action plan follow up for risk and compliance capability area.
You will develop and maintain strong relationships with IIG and other core businesses and work closely with internal stakeholders to align risk and internal compliance initiatives and develop the business by contributing to continuous development, coordination and implementation of steering documents and mandatory requirements within Core business Range to create a better everyday life for the many people.
Establish and ensure compliance verification for the specific requirements to safeguard the IKEA brand and strengthen business performance by highlighting risks and exposures that could impact IKEA brand and follow up on risk mitigation. Build strong relationships by developing and maintaining risk & compliance interfaces with all the IIG policy owners, Core Business Range policy sponsors and other stakeholders across the value chain.
Furthermore, you will:
• Contribute to development of the overall direction, goals, and priorities of Core business Range Risk & Compliance agenda
• Take active role in implementation of respective policies, identification of risks and assessment of business opportunities including identification of improvements in steering documents
• Lead, inspire and communicate the risk & compliance agenda within Core business range
• Support the business to facilitate risk assessments, monitor risk profile and follow up on mitigation plan.
• Contribute to the compliance verification activities that are under direct responsibility of Core business range
• Provide recommendations in case of non-compliance and support the business to develop action plan and monitor their implementation
• Ensure timely and complete Risk and Compliance reporting for relevant stakeholder groups (Range management, IOS board, IIG MT, etc)
• Develop and maintain strong relationships and collaboration with other core business and IIG and work closely with internal stakeholders
• Represent Risk & Compliance topics in different forums, trainings, and meetings and share knowledge and best practices across the value chain
To succeed and shine in this role we wish that you consistently demonstrate a high level of integrity. Speak and act according to strong moral principles and IKEA values. You are strong in communication and interpersonal skills with the ability to build network with different parts of the business and individual stakeholders.
You are able to apply a strategic and holistic view with total IKEA Risk & Compliance approach in mind. You also have the ability to have an entrepreneurial approach together with being analytical, conceptual, and structured using facts and knowledge and to persuade, influence, and motivate stakeholders in a positive way while discerning different interests, agendas, and perspective.
Project Management skills with proven knowledge in reaching, and deliver on, common goals through cooperation, collaboration and working with & through others in a network/matrix environment.
Finally, you are:
• Experience in risk and compliance
• Good knowledge in risk management
• Good knowledge and understanding of the IKEA Value Chain
• Understanding of IKEA governance structure and steering documents
• Good presentation skills
• Fluent in English, both spoken and written

The position is placed in Älmhult, Sweden.
If you have any questions about the recruitment process you are welcome to contact Recruitment Specialist Christina Appelqvist 0766-11-34 08.
Please note that we have a preferred candidate for this position. We are look forward to receiving your application in English. CV and personal letter. Please note that we will be interviewing continuously so do not delay, send in your application today! Last day to apply is 5th of septembet 2022. If we find the right candidate, we might close the ad earlier. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor

Ansök    Jul 12    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult. Do you think that customs and trade questions are bo... Visa mer
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult.
Do you think that customs and trade questions are both important and fun? So do we!
As a Global Customs & Trade Advisor you will have a vital role in the representation of IKEA and advisor in the customs and trade area. The IKEA product range is created and produced for a global market. This is part of what we call making a better everyday life for the many. But if we don´t comply with customs and trade directives we wouldn’t be able to sell any of it. And this… is where you come in! At IKEA CCC we are now looking for a new team member who stays on top of customs and trade regulations for our range of products. A guru within customs, in short!
Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Securing that our development organisation has the prerequisites to make our products accessible for our customers in different markets. By a proactive work you will influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.
Example of tasks:
You are responsible for the solution of issues and how it can be solved with a global perspective
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA

This assignment is very diverse and requires that you enjoy working within a large perspective. It is a challenging and rewarding role and means you will be co-operating with many different groups of people, like IKEA product development teams, customs authorities, EU commission and the WCO. But, if you are experienced in working with different aspects from a customs and trade point of view, you will be ready for the task. In addition, we’d like to see you are not afraid to show your face (on screen or off screen) and be heard, as in this role you will lead trainings and information distribution to the entire IKEA product development organization. You know a lot about rules of origin, free trade agreements, anti-dumping, safeguards and/or customs legislation, and you are ready to share. Of course, you keep yourself updated with the latest news on the global arena of customs and trade. Since you will be working on a global arena, we believe “you” have excellent communication skills both spoken and written English
Still following? Feel like this is you? Have previous experience from similar role since some years? Then please reach out to us with an application.
Additional Information
At IKEA we believe that we’re better when we’re physically together for collaboration, dialogues, and conversations. We believe in the power of human interactions; the informal chats, the energy, belonging, and creativity generated by people being in the same place. Our approach is that we spend most of our time in the IKEA workplace and with flexibility to work from home when relevant. This particular role is based in Älmhult, Sweden.
Please send us your application – CV and letter of motivation – in English latest July 27th. We are working with continuous selection, so don´t hesitate to apply.
If you have any questions regarding the position, please contact Maria Fröberg Larsson +46 766 190 996. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor

Ansök    Jun 2    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult. Do you think that customs and trade questions are b... Visa mer
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult.

Do you think that customs and trade questions are both important and fun? So do we!

As a Global Customs & Trade Advisor you will have a vital role in the representation of IKEA and advisor in the customs and trade area. The IKEA product range is created and produced for a global market. This is part of what we call making a better everyday life for the many. But if we don´t comply with customs and trade directives we wouldn’t be able to sell any of it. And this… is where you come in! At IKEA CCC we are now looking for a new team member who stays on top of customs and trade regulations for our range of products. A guru within customs, in short!

Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Securing that our development organisation has the prerequisites to make our products accessible for our customers in different markets. By a proactive work you will influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.

Example of tasks:
You are responsible for the solution of issues and how it can be solved with a global perspective
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA
This assignment is very diverse and requires that you enjoy working within a large perspective. It is a challenging and rewarding role and means you will be co-operating with many different groups of people, like IKEA product development teams, customs authorities, EU commission and the WCO. But, if you are experienced in working with different aspects from a customs and trade point of view, you will be ready for the task. In addition, we’d like to see you are not afraid to show your face (on screen or off screen) and be heard, as in this role you will lead trainings and information distribution to the entire IKEA product development organization. You know a lot about rules of origin, free trade agreements, anti-dumping, safeguards and/or customs legislation, and you are ready to share. Of course, you keep yourself updated with the latest news on the global arena of customs and trade. Since you will be working on a global arena, we believe “you” have excellent communication skills both spoken and written English

Still following? Feel like this is you? Have previous experience from similar role since some years? Then please reach out to us with an application.

At IKEA we believe that we’re better when we’re physically together for collaboration, dialogues, and conversations. We believe in the power of human interactions; the informal chats, the energy, belonging, and creativity generated by people being in the same place. Our approach is that we spend most of our time in the IKEA workplace and with flexibility to work from home when relevant. This particular role is based in Älmhult, Sweden.

Please send us your application – CV and letter of motivation – in English latest June 15th. We are working with continuous selection, so don´t hesitate to apply.

If you have any questions regarding the position, please contact Hiring Manager Inger Humpage +46 732 321 800. For questions regarding the recruitment process, you are welcome o contact Maria Fröberg Larsson +46 766 190 996. Visa mindre

Risk & Compliance Leader

Are you our new Risk & Compliance Leader? Come and join our team! As a Risk & Compliance Leader you will contribute to the development of IIG common risk and compliance framework, steering documents, tools and working methods. Secure that the Core Business Range complies to Inter IKEA Group steering documents.  Within Core business Range you will lead and support competence development for risk and compliance capabilities. Build a community across functi... Visa mer
Are you our new Risk & Compliance Leader? Come and join our team!

As a Risk & Compliance Leader you will contribute to the development of IIG common risk and compliance framework, steering documents, tools and working methods. Secure that the Core Business Range complies to Inter IKEA Group steering documents. 

Within Core business Range you will lead and support competence development for risk and compliance capabilities. Build a community across functions and contribute to consistent awareness, identification and mitigation of key risks and lead constructive change management and onboarding of the network across all functions towards having the Governance Risk & Compliance (GRC) cycle effective across all areas of the business. You will also set relevant goals and action plan follow up for risk and compliance capability area.  

You will develop and maintain strong relationships with IIG and other core businesses and work closely with internal stakeholders to align risk and internal compliance initiatives and develop the business by contributing to continuous development, coordination and implementation of steering documents and mandatory requirements within Core business Range to create a better everyday life for the many people.

Establish and ensure compliance verification for the specific requirements to safeguard the IKEA brand and strengthen business performance by highlighting risks and exposures that could impact IKEA brand and follow up on risk mitigation. Build strong relationships by developing and maintaining risk & compliance interfaces with all the IIG policy owners, Core Business Range policy sponsors and other stakeholders across the value chain.

Furthermore, you will:
•    Contribute to development of the overall direction, goals, and priorities of Core business Range Risk & Compliance agenda
•    Take active role in implementation of respective policies, identification of risks and assessment of business opportunities including identification of improvements in steering documents
•    Lead, inspire and communicate the risk & compliance agenda within Core business range
•    Support the business to facilitate risk assessments, monitor risk profile and follow up on mitigation plan.
•    Contribute to the compliance verification activities that are under direct responsibility of Core business range
•    Provide recommendations in case of non-compliance and support the business to develop action plan and monitor their implementation
•    Ensure timely and complete Risk and Compliance reporting for relevant stakeholder groups (Range management, IOS board, IIG MT, etc) 
•    Develop and maintain strong relationships and collaboration with other core business and IIG and work closely with internal stakeholders 
•    Represent Risk & Compliance topics in different forums, trainings, and meetings and share knowledge and best practices across the value chain

To succeed and shine in this role we wish that you consistently demonstrate a high level of integrity. Speak and act according to strong moral principles and IKEA values.  You are strong in communication and interpersonal skills with the ability to build network with different parts of the business and individual stakeholders.

You are able to apply a strategic and holistic view with total IKEA Risk & Compliance approach in mind. You also have the ability to have an entrepreneurial approach together with being analytical, conceptual, and structured using facts and knowledge and to persuade, influence, and motivate stakeholders in a positive way while discerning different interests, agendas, and perspective.

Project Management skills with proven knowledge in reaching, and deliver on, common goals through cooperation, collaboration and working with & through others in a network/matrix environment.

Finally, you are: 
•    Experience in risk and compliance
•    Good knowledge in risk management
•    Good knowledge and understanding of the IKEA Value Chain
•    Understanding of IKEA governance structure and steering documents
•    Good presentation skills
•    Fluent in English, both spoken and written
 

The position is placed in Älmhult, Sweden.
If you have any questions about the role, you are welcome to contact, Vladimir Brajkovic,  [email protected]

If you have any questions about the recruitment process you are welcome to contact Recruitment Specialist Christina Appelqvist 0766-11-34 08.

We are look forward to receiving your application in English. CV and personal letter. Please note that we will be interviewing continuously so do not delay, send in your application today! Last day to apply is 1st of May 2022. If we find the right candidate, we might close the ad earlier. Visa mindre

Global Customs Classification Specialist

Ansök    Mar 16    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Job Description A day in a role as Global Customs Classification Specialist, at the core of the product development at IKEA of Sweden (IoS) in Älmhult, is filled with supporting tasks to the global organisation regarding customs issues and working with the customs classification of our range. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem-solvi... Visa mer
Job Description
A day in a role as Global Customs Classification Specialist, at the core of the product development at IKEA of Sweden (IoS) in Älmhult, is filled with supporting tasks to the global organisation regarding customs issues and working with the customs classification of our range. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem-solving skills. The challenges can be to find the right Tariff number for the classic BILLY bookcase, or for the newcomers in the range, such as TRÅDFRI from IKEA Home smart. As a Global Customs Classification Specialist, you will be the “one to go to” between the product developers and the IKEA Customs teams around the world.
As you know, the correct customs classification on all our products are highly important and it takes a kind of deep passion to get all the details correct – all the way. Besides this you might be part of our continuous improvement work of both routines and working methods. We are so curious about what you can bring here! You will get a deep understanding of the IKEA processes, as well of the organisation as we mentioned before. In your everyday work there are lots of contacts with people from IKEA and authorities all over the world, which will give you a very good view of our range and development.
Qualifications
We are looking for you who have a background from trade, with a solid knowledge from customs, based on previous work experience. In a nutshell - you know a lot about classification. You have appropriate training within the area of customs or trade. As a person you are persistent and are motivated by and put pride in securing that all information are correctly handled, in a good way. You know how to?create a good?understanding about customs classification of products in a communicative way. Many different functions at IKEA of Sweden need support in customs related questions, and therefore you need to have the ability to create clarity, build and maintain networks as well as have confidence in speaking in public. Your analytical mindset is sharp, spiced with a natural curiosity to seek information. For us at IKEA, the most important thing is that you share our values. Values like leadership by example and that you are constantly being on the way with a cost-conscious mind set is important. Your skills in English are very good, both spoken and written.
Tull Tull! (it´s a kind of strange joke we are having in Sweden, we are looking forward to explaining it further to you)
Are you ready for the task?
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.
Additional information
The position is located in Älmhult, Sweden. If you have any questions about the recruitment process you are welcome to contact Recruitment Specialist Maria Fröberg Larsson +46 (0) 706 190 996. Warm welcome with you your CV and motivational letter in English latest by March 30th.
GROWING TOGETHER IKEA of Sweden is a vibrant culture where ideas are heard, where there is opportunity to learn new skills and where the goal always is "to create a better everyday life for the many people". We give down-to-earth, straightforward people the possibility to grow, both as individuals and in their professional roles. We offer this position in a fast paced, truly global environment with an endless supply of challenges and development opportunities. Visa mindre

Cyber Security Engineer |IKEA Home Smart

Ansök    Apr 4    IKEA of Sweden AB    Säkerhetsingenjör
At Business Area (BA) IKEA Home Smart you will join an amazing group of talented, passionate people with an entrepreneurial mindset who are set on democratizing the smart home. We develop smart products to enable a smarter life at home for people all over the world. We are curious and passionate about creating solutions that solve real-life problems and help people realize their dreams.  To succeed, we look for new ways of integrating technology and digit... Visa mer
At Business Area (BA) IKEA Home Smart you will join an amazing group of talented, passionate people with an entrepreneurial mindset who are set on democratizing the smart home. We develop smart products to enable a smarter life at home for people all over the world. We are curious and passionate about creating solutions that solve real-life problems and help people realize their dreams. 

To succeed, we look for new ways of integrating technology and digital solutions into furniture and life at home. We explore opportunities throughout the home, and we work closely with other Business Areas to both drive transformation of the existing range and develop new smart products to attract new customers to IKEA. We’re still at the beginning–there is lots more to come.?? 

Having good security is one of the most important things for IKEA Home Smart and we are now looking for a Cyber Security Engineer that can help us build the future of IKEA Home smart. Our ethos is security and privacy by design. We expect security to be a built-in quality aspect, not a bolted-on property.

As a Cyber Security Engineer, you will work closely together with the architects and software engineers and focus on enabling IKEA to develop secure and high-quality products. You will become a member of our cyber security team, support the secure development of products and help to shape the future of IKEA Home smart. 

We are looking for a person with a few years of experience as a developer, preferably in multiple programming languages and frameworks, and a good understanding of software security.

You are required to have a good understanding of agile ways of working and be inspired by working in a product-oriented organization.
As a person, we believe that you
Have a genuine interest in cyber security, be used to manage highly confidential information, and act with a strict level of professional discretion.
Have powerful analytic capabilities as well as an ordered and structured approach to problem-solving.
Have good communication skills and the capability to build strong relations with the internal developer community.
Are passionate about creating the best technical solutions for our customers at the right price with the right quality, beautiful in design, and with a focus on sustainability.
Are pragmatic and ensure that we enable the business to flourish, today and tomorrow.
Excel when confronted by an open-ended situation.
It will be a plus if you have experience in some of the below areas:
Secure Software Development Lifecycle (Secure SDLC)
Code Reviews
Threat Modeling
OWASP / BSIMM or similar “frameworks” for software security
Static/Dynamic/Interactive Code and 3rd party analysis tools and processes
Security in the Cloud
DevSecOps
Cloud-native security frameworks and controls
Hands-on experience in building large-scale, secure cloud-based solutions
Embedded systems, IoT, and Hardware-based attacks
We believe that you are passionate to drive, explore and understand how things are built and how they break. Where theoretical knowledge helps you, it is backed up by practical skills learned and honed beyond what can be taught.

Please contact [email protected] for more information about the?recruitment process. 

About IKEA  

At IKEA, we do things a little different. We think, differently. Act, differently. And work differently as well. We like to break things. Like rules. And then make things. Like music-playing lamps. And beds disguised as sofas. Even plantballs that help us look after our planet. It’s all part of our vision - to create a better everyday life for the many. And it’s been keeping our co-workers going for over 75 years. By 2030, we hope to help millions more look forward to going home. 

IKEA of Sweden, or IoS, is responsible for developing the IKEA range and making it available to stores and customers all over the world. IoS is based in Älmhult – the heart of IKEA and the center of IKEA range development. 

#JoinUsAtIKEAHomesmart Visa mindre

Cyber Security Engineer (Junior)|IKEA Home Smart

Ansök    Mar 16    IKEA of Sweden AB    Säkerhetsingenjör
At Business Area (BA) IKEA Home Smart you will join an amazing group of talented, passionate people with an entrepreneurial mindset who are set on democratizing the smart home. We develop smart products to enable a smarter life at home for people all over the world. We are curious and passionate about creating solutions that solve real-life problems and help people realize their dreams.  To succeed, we look for new ways of integrating technology and digit... Visa mer
At Business Area (BA) IKEA Home Smart you will join an amazing group of talented, passionate people with an entrepreneurial mindset who are set on democratizing the smart home. We develop smart products to enable a smarter life at home for people all over the world. We are curious and passionate about creating solutions that solve real-life problems and help people realize their dreams. 

To succeed, we look for new ways of integrating technology and digital solutions into furniture and life at home. We explore opportunities throughout the home, and we work closely with other Business Areas to both drive transformation of the existing range and develop new smart products to attract new customers to IKEA. We’re still at the beginning–there is lots more to come.?? 

Having good security is one of the most important things for IKEA Home Smart and we are now looking for a Cyber Security Engineer (Junior) that can help us build the future of IKEA Home smart. Our ethos is security and privacy by design. We expect security to be a built-in quality aspect, not a bolted-on property.

As a Cyber Security Engineer (Junior), you will work closely together with the architects and software engineers and focus on enabling IKEA to develop secure and high-quality products. You will become a member of our cyber security team, support the secure development of products and help to shape the future of IKEA Home smart. 

We are looking for a person with a few years of experience as a developer, preferably in multiple programming languages and frameworks, and a good understanding of software security. You are required to have a good understanding of agile ways of working and be inspired by working in a product-oriented organization.

It is an advantage if you have experience in some of the below areas:
Secure Software Development Lifecycle (Secure SDLC)
Code Reviews
Threat Modeling
OWASP / BSIMM or similar “frameworks” for software security
Static/Dynamic/Interactive Code and 3rd party analysis tools and processes
Security in the Cloud
DevSecOps
Cloud-native security frameworks and controls
Hands-on experience in building large-scale, secure cloud-based solutions
Embedded systems, IoT, and Hardware-based attacks
As a person, we believe that you
Have a genuine interest in cyber security, be used to manage highly confidential information, and act with a strict level of professional discretion.
Have powerful analytic capabilities as well as an ordered and structured approach to problem-solving.
Have good communication skills and the capability to build strong relations with the internal developer community.
Are passionate about creating the best technical solutions for our customers at the right price with the right quality, beautiful in design, and with a focus on sustainability.
Are pragmatic and ensure that we enable the business to flourish, today and tomorrow.
Excel when confronted by an open-ended situation.
We believe that you are passionate to drive, explore and understand how things are built and how they break. Where theoretical knowledge helps you, it is backed up by practical skills learned and honed beyond what can be taught.

This role is a full-time position based in Älmhult,or Malmö office. Please contact [email protected] for more information about the?recruitment process. The last date for accepting applications will be the 1st of April

About IKEA  

At IKEA, we do things a little different. We think, differently. Act, differently. And work differently as well. We like to break things. Like rules. And then make things. Like music-playing lamps. And beds disguised as sofas. Even plantballs that help us look after our planet. It’s all part of our vision - to create a better everyday life for the many. And it’s been keeping our co-workers going for over 75 years. By 2030, we hope to help millions more look forward to going home. 

IKEA of Sweden, or IoS, is responsible for developing the IKEA range and making it available to stores and customers all over the world. IoS is based in Älmhult – the heart of IKEA and the center of IKEA range development. Visa mindre

Byggnadsinspektör

Ansök    Feb 22    Älmhults kommun    Byggnadsinspektör
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägled... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägleda allmänheten i bygglovsfrågor, hantera ansökningar om bygglov, förhandsbesked, anmälningar och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Även bostadsanpassningsärenden förekommer. Att presentera ärenden i miljö- och byggnämnden är också en del av arbetet. Under hela bygglovsprocessen ansvarar byggnadsinspektören för kontakten med lovtagare och kontrollansvariga där det ingår att hålla tekniska samråd inför byggstart och slutsamråd innan byggnaden får tas i bruk.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter din kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen som byggnadsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.
Vi ser gärna att du har kunskapar i, och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen med tillhörande föreskrifter.

Erfarenhet av arbete som byggnadsinspektör vid kommun är meriterande men inget krav. Även erfarenhet från relevant arbete inom byggbranschen är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift. Utöver detta behöver du vara:
- noggrann
- strukturerad
- analytisk
- bra på att arbeta självständigt såväl som i grupp

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: www.almhult.se/jobbahososs Visa mindre

Internutbildare

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi en person som vill ta ansvar för vå... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en person som vill ta ansvar för vår internutbildning samt ingå i vår utryckandeorganisation som insatsledare eller Brandman/SL. Som insatsledare har du 90 sek på dig att kvittera, och ska befinna dig max 30 min från tätorten. Som styrkeledare eller brandman ska du kunna infinna dig på stationen i Älmhult på max 5 min, eller på stationen i Liatorp på max 8 minuter.

Din kompetens är avgörande för vilken roll du kommer anta, men vi ser att du ska kunna tjänstgöra som insatsledare på räddningstjänsten i Älmhults kommun, på sikt eller på en gång. Vi letar efter dig som vill jobba för ett tryggare samhälle och vara en del av vårt glada gäng!

Som ansvarig för internutbildning ingår du i den skadeavhjälpande processen, och det arbete som görs där. Vi vill att du ska ansvara för vår internutbildningsprocess och förmågebedömning.

I uppdraget ingår att:
• Identifiera behovet av kompetensutveckling i nutid och i framtiden.
• Upprätta och utveckla operativa rutiner och metoder, övningsupplägg samt vidareutbildning för instruktörer och brandmän.
• Samverka med andra räddningstjänstorganisationer inom det skadeavhjälpande området.
• Jobba nära tillsammans med ansvarig för fordon och materiel.
• Jobba nära brandmännen för att fånga upp behov/önskemål på övning.
• Kunna ingå i olika kommunala eller regionala projektgrupper (t.ex. Rakelprojekt, DRH m.fl.).
• Omvärldsbevakning av metod/taktik eller andra relevanta nyheter för ditt ämnesområde.

Då vi är en liten organisation hjälps vi alla åt med olika arbetsuppgifter och bistår varandra. Vi lägger därför stor vikt vid din personlighet och att du passar in med oss. Beroende på dina kunskaper och intressen så kan tjänsten till viss del utformas för att passa just din profil.

Vi ser gärna att du även kan medverka i den skadeförebyggande processen. Det kan innefatta att genomföra tillsyn enligt LSO/LBE (eller/och) genomföra utbildningsinsatser för kommunens medarbetare inom ramen för tex. brandskyddsutbildning.

KVALIFIKATIONER
• Du är lösningsorienterad och vill utveckla verksamheten. Du trivs med att arbeta i grupp, men har inga problem med att arbeta självständigt eller med att ta ett arbetsgivaransvar gentemot organisationen.
• Du har MSBs utbildning räddningsledning A eller SMO med flerårig räddningstjänst eller brandingenjörsexamen med vidareutbildning inom räddningstjänst (RUB), eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.
• Du ska kunna ingå och upprätthålla beredskap inom vår utryckningsverksamhet.
• Du har B-körkort.
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet från liknande arbete, gärna i kommun eller annan offentlig verksamhet.
• MSB:s kurs Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet (Tillsyn A och B)
• MSB Räled B, RUB


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Väktare rond Älmhult

Ansök    Feb 11    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Är du vår blivande kollega? Läs mer nedan.

Om rollen

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.

Du kommer till exempel att:

Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]


Tjänsten är en behovsanställning där varierande arbetstider förekommer  med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Internutbildare och Insatsledare

Ansök    Dec 17    Älmhults kommun    Brandinspektör
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi en person som vill ta ansvar för vå... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en person som vill ta ansvar för vår internutbildningsprocess samt tjänstgöra som insatsledare på räddningstjänsten i Älmhults kommun. Vi letar efter dig som vill jobba för ett tryggare samhälle och vara en del av vårt glada gäng!

Som ansvarig för internutbildning ingår du i den skadeavhjälpande processen. Vi vill att du ska ansvara för vår internutbildningsprocess och förmågebedömning.
I uppdraget ingår att:
• Identifiera behovet av kompetensutveckling i nutid och i framtiden.
• Upprätta och utveckla operativa rutiner och metoder, övningsupplägg samt vidareutbildning för instruktörer och brandmän.
• Samverka med andra räddningstjänstorganisationer inom det skadeavhjälpande området.
• Jobba nära tillsammans med ansvarig för fordon och materiel.
• Jobba nära brandmännen för att fånga upp behov/önskemål på övning.
• Kunna ingå i olika kommunala eller regionala projektgrupper (t.ex. Rakelprojekt, DRH m.fl.).
• Omvärldsbevakning av metod/taktik eller andra relevanta nyheter för ditt ämnesområde.

Då vi är en liten organisation hjälps vi alla åt med olika arbetsuppgifter och bistår varandra. Vi lägger därför stor vikt vid din personlighet och att du passar in med oss. Beroende på dina kunskaper och intressen så kan tjänsten till viss del utformas för att passa just din profil.

Vi ser gärna att du kan medverka i den skadeförebyggande processen. Det kan innefatta att genomföra tillsyn enligt LSO/LBE eller genomföra utbildningsinsatser för kommunens medarbetare inom ramen för tex. brandskyddsutbildning.

KVALIFIKATIONER
• MSBs utbildning räddningsledning B eller brandingenjörsexamen med vidareutbildning inom räddningstjänst (RUB).
• Du ska kunna ingå och upprätthålla beredskap inom vår utryckningsverksamhet som insatsledare.
• B-körkort
• Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Har erfarenhet från liknande arbete, gärna i kommun eller annan offentlig verksamhet.
• MSB:s kurs Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet (Tillsyn A och B)


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor

Ansök    Feb 5    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult. Do you think that customs and trade questions are bo... Visa mer
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international customs and trade questions. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Right now, we are looking for a new Global Customs & Trade Advisors to our team at our head office in Älmhult.
Do you think that customs and trade questions are both important and fun? So do we!
As a Global Customs & Trade Advisor you will have a vital role in the representation of IKEA and advisor in the customs and trade area. The IKEA product range is created and produced for a global market. This is part of what we call making a better everyday life for the many. But if we don´t comply with customs and trade directives we wouldn’t be able to sell any of it. And this… is where you come in! At IKEA CCC we are now looking for a new team member who stays on top of customs and trade regulations for our range of products. A guru within customs, in short!
Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Securing that our development organisation has the prerequisites to make our products accessible for our customers in different markets. By a proactive work you will influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.
Example of tasks:
You are responsible for the solution of issues and how it can be solved with a global perspective
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA

This assignment is very diverse and requires that you enjoy working within a large perspective. It is a challenging and rewarding role and means you will be co-operating with many different groups of people, like IKEA product development teams, customs authorities, EU commission and the WCO. But, if you are experienced in working with different aspects from a customs and trade point of view, you will be ready for the task. In addition, we’d like to see you are not afraid to show your face (on screen or off screen) and be heard, as in this role you will lead trainings and information distribution to the entire IKEA product development organization. You know a lot about rules of origin, free trade agreements, anti-dumping, safeguards and/or customs legislation, and you are ready to share. Of course, you keep yourself updated with the latest news on the global arena of customs and trade. Since you will be working on a global arena, we believe “you” have excellent communication skills both spoken and written English
Still following? Feel like this is you? Have previous experience from similar role since some years? Then please reach out to us with an application.
Additional information
At IKEA we believe that we’re better when we’re physically together for collaboration, dialogues, and conversations. We believe in the power of human interactions; the informal chats, the energy, belonging, and creativity generated by people being in the same place. Our approach is that we spend most of our time in the IKEA workplace and with flexibility to work from home when relevant. This particular role is based in Älmhult, Sweden.
Please send us your application – CV and letter of motivation – in English latest February 28th. We are working with continuous selection, so don´t hesitate to apply.
If you have any questions regarding the position, please contact Maria Fröberg Larsson +46 766 190 996. Visa mindre

Väktare rond

Ansök    Jan 13    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Är du vår blivande kollega? Läs mer nedan.

Om rollen

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.

Du kommer till exempel att:

Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]


För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Byggnadsinspektör, vik

Ansök    Okt 1    Älmhults kommun    Byggnadsinspektör
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägled... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägleda allmänheten i bygglovsfrågor, hantera ansökningar om bygglov, förhandsbesked, anmälningar och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Även bostadsanpassningsärenden kan förekomma. Att presentera ärenden i miljö- och byggnämnden är också en del av arbetet. Under hela bygglovsprocessen ansvarar byggnadsinspektören för kontakten med lovtagare och kontrollansvariga där det ingår att hålla tekniska samråd inför byggstart och slutsamråd innan byggnaden får tas i bruk.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter din kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen som byggnadsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Vi ser gärna att du har kunskapar i och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen med tillhörande föreskrifter.

Erfarenhet av arbete som byggnadsinspektör vid kommun är meriterande men inget krav. Även erfarenhet från relevant arbete inom byggbranschen är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift. Utöver detta behöver du vara:
- noggrann
- strukturerad
- analytisk
- bra på att arbeta självständigt såväl som i grupp

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: www.almhult.se/jobbahososs Visa mindre

Byggnadsinspektör

Ansök    Okt 1    Älmhults kommun    Byggnadsinspektör
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägled... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägleda allmänheten i bygglovsfrågor, hantera ansökningar om bygglov, förhandsbesked, anmälningar och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Även bostadsanpassningsärenden kan förekomma. Att presentera ärenden i miljö- och byggnämnden är också en del av arbetet. Under hela bygglovsprocessen ansvarar byggnadsinspektören för kontakten med lovtagare och kontrollansvariga där det ingår att hålla tekniska samråd inför byggstart och slutsamråd innan byggnaden får tas i bruk.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter din kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen som byggnadsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Vi ser gärna att du har kunskapar i och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen med tillhörande föreskrifter.

Erfarenhet av arbete som byggnadsinspektör vid kommun är meriterande men inget krav. Även erfarenhet från relevant arbete inom byggbranschen är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift. Utöver detta behöver du vara:
- noggrann
- strukturerad
- analytisk
- bra på att arbeta självständigt såväl som i grupp

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: www.almhult.se/jobbahososs Visa mindre

Besiktningstekniker till vår station i Alvesta / Älmhult

Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt? Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet. ARBETSUPPGIFTER Du l... Visa mer
Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt?
Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet.

ARBETSUPPGIFTER

Du levererar Besiktas tjänster på ett sätt som uppfyller eller överträffar våra kunders förväntningar vad gäller bemötande, kvalitet på arbetet och information/administration i samband med vår service. Som besiktningstekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att besikta fordon, ta emot kunder och erbjuda våra tilläggstjänster på stationen. Du behöver inte ha erfarenhet av att besikta fordon sedan tidigare, även om det är meriterande, Besikta Bilprovning tillhandahåller den grundläggande utbildning du behöver för att certifieras och lyckas i tjänsten.
VEM ÄR DU?
Du förstår vikten av god kundservice och har erfarenhet av någon typ av arbete med direkt kundkontakt. För oss är det viktigt att du tycker om att ta hand om kunder, arbeta praktiskt och har ett tekniskt intresse. Du kommer att jobba nära kunden och behöver därför ha förmåga att skapa långsiktiga kundrelationer.

Du är flexibel och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är ansvarsfull och ser utmaningar som ett naturligt steg i karriären. Du är socialt utåtriktad, har samarbetsförmåga samtidigt som du har modet att fatta egna beslut och kan även arbeta under tidspress. Du har lätt för att ta till dig nya instruktioner. För att lyckas i jobbet behöver du vara serviceinriktad, noggrann, självständig och ha grundläggande datakunskaper för att kunna navigera dig i våra system och handböcker. Ditt främsta arbetsverktyg är en handdator, i vilken du registrerar hela besiktningen.

KVALIFIKATIONER

- God förmåga att uttala sig i såväl tal som skrift på svenska
- Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande
- God fordonskunskap
- Data- och mobilvana
- B körkort (manuell)

MERITERANDE

- Arbetslivserfarenhet av sälj och/eller service
- Fordonsteknisk bakgrund
- Arbetslivserfarenhet från liknande bransch

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning och därefter tillsvidareanställning samt individuell lönesättning. Urval och intervjuer sker löpande, tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Arbetstid varierar över veckan och innefattar kvällar och helger samt arbete på andra stationer.

SÖKANDE
Vi ser gärna sökanden av olika åldrar, kön och etniska bakgrunder. Det är avgörande för oss är att du delar vår grundläggande värdering GAS - Glädje, ansvar och stolthet i arbetet med kollegor och i mötet mot våra kunder.

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen med målsättningen att göra något annorlunda. Något nytt. Vi ville sätta en ny standard för bilprovning – och det behövdes. Besiktningarna hade inte utvecklats i samma takt som bilarna. Jämfört med förr ser dagens bilar mer ut som rullande datorer, och besiktningen måste anpassas därefter. Därför startade vi en bilprovning som inte bara gör det som lagen kräver, utan erbjuder något mer. Något som både är enklare och säkrare för dig och din familj. Resultatet blev Besikta Bilprovning. Visa mindre

Väktare Behov Älmhult

Ansök    Sep 23    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 47 län... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 47 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som se till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Väktar utbildning 1 samt Väktarutbildning 2 är Meriterande
Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten  som väktare kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist

Till Stena Aluminium söker VEM en Arbetsmiljöspecialist som är en supportfuntion till hela verksamheten inom området arbetsmiljö och säkerhet. Om tjänsten Som arbetsmiljöspecialist på Stena Aluminium förväntas du att vara verksamhetens specialistkompetens inom arbetsmiljö och säkerhet och verkar rådgivande till verksamhetens chefer. I rollen kommer du självständigt att leda, driva och utveckla det operativa arbetet runt arbetsmiljö och säkerhetsfrågor ... Visa mer
Till Stena Aluminium söker VEM en Arbetsmiljöspecialist som är en supportfuntion till hela verksamheten inom området arbetsmiljö och säkerhet.Om tjänsten

Som arbetsmiljöspecialist på Stena Aluminium förväntas du att vara verksamhetens specialistkompetens inom arbetsmiljö och säkerhet och verkar rådgivande till verksamhetens chefer. I rollen kommer du självständigt att leda, driva och utveckla det operativa arbetet runt arbetsmiljö och säkerhetsfrågor i enlighet med arbetsmiljölagen och dess tillhörande föreskrifter, då främst med fokus på processäkerhet. Du ansvarar för att genomföra och stödja chefer i de skyddsronder, riskbedömningar och utredningar som utförs samt bidrar med åtgärds- och förbättringsförslag. Vidare kommer du att ansvara för att utveckla, planera och genomför internutbildningar för Stena Aluminiums chefer och medarbetare i arbetsmiljö och hälsa. Med din specialistkompetens verkar du som internrevisor i samband med företagets olika revisioner.    

Som arbetsmiljöspecialist inom företaget förväntas du att vara starkt bidragande till Stena Aluminiums strävan efter att ha en god och säker arbetsmiljö med visionen om att bli ett företag utan olyckor.

 


Om dig

Vi söker dig som har ett genuint intresse för och god erfarenhet av att arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete och säkerhet, gärna från en processindustri eller liknande verksamhet, där skyddsmedvetenhet och säkerhet är i fokus.  Vidareutbildning i ämnet är meriterande. Du är van vid att läsa in nya direktiv, lagar och regler och har god förmåga att översätta dem till praktiska åtgärder för att sedan kommunicera detta ut i verksamheten, med goda resultat. För att lyckas i rollen trivs du i en rådgivande roll, är trygg i dig själv och din kompetens och vill bidra till att verksamhetens fortsatta utveckling. Vi ser även att du är en van systemanvändare med en god förmåga att koordinera olika aktiviteter och projekt.

 


Stena tar ordet!

Hos oss blir du en del av en arbetsplats där vi arbetar tillsammans, respekterar varandra och är stolta över vad vi levererar. Tillsammans är vi med och bidrar till ett hållbart samhälle.

Stena Aluminium ingår i Stena Metallkoncern och är Nordens ledande producent av aluminium från återvunnen råvara. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi cirka 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuteriindustrin. Vi omsätter cirka 1 miljard SEK och är runt 100 medarbetare.

 


Bra att veta

Tjänsten är placerad i Älmhult och du rapporterar till HR-chefen.

För denna tjänst tillämpar vi löpande urval, dock önskar vi din ansökan via www.vewwm.se senast den 26 september. 

 

Vem är VEM

VEM är ett utvecklingsorienterat konsultföretag som erbjuder högkvalitativa tjänster inom rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar. Visa mindre

Global Customs Coordinator

Ansök    Sep 17    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Company Description IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Job Description Tull This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist. A day in this role, at th... Visa mer
Company Description
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.


Job Description
Tull
This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist.
A day in this role, at the core of the product development at IKEA of Sweden (IoS) in Älmhult, is filled with support to the IKEA organisation globally regarding customs issues and working with the customs classification of our range. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem solving skills. The challenges can be to find the right Tariff number for the classic BILLY bookcase, or for the newcomers in the range, such as TRÅDFRI from IKEA Home smart.
As you know, the correct customs classification on all our products are highly important and it takes a kind of deep passion to get all of the details correct – all the way. Besides this you might be part of our continuous improvement work of both routines as well as IT-systems. We are so curious about what you can bring here! You will get a deep understanding of the IKEA processes, as well of the organisation as we mentioned before. In your everyday work there are lots of contacts with people from IKEA and authorities all over the world, which will give you a very good view of our range and development.
Qualifications
We are looking for you who have a background from trade, with a solid knowledge from customs, based on previous work experience. In a nutshell - you know a lot about customs. You have appropriate training within the area of customs or trade. As a person you are persistent and are motivated by and put pride in securing that all information are correctly handled in a good way. You know how to?create a good?understanding about customs classification of products in a communicative way.
You also have some knowledge about free trade agreements and country of origin. Many different functions at IKEA of Sweden need support in customs related questions and therefore you need to have the ability to create clarity, build and maintain networks as well as have confidence in speaking in public. Your analytical mindset is sharp, spiced with a natural curiosity to seek information. For us at IKEA, the most important thing is that you share our values. Values like leadership by example and that you are constantly being on the way with a cost-conscious mind set is important. Your skills in English are very good, both spoken and written.
Tull Tull! (it´s a kind of strange joke we are having in Sweden, we are looking forward to explain it further to you)
Are you ready for the task?
Additional information
The position is placed in Älmhult, Sweden. Please send us your application – CV and letter of motivation – in English latest September 30th. We are working with continuous selection, so don´t hesitate to apply.
If you have any questions regarding the position, please contact Hiring Manager Daniel Lind +46 (0) 723 528 731 . For questions regarding the recruitment process, you are welcome to contact Maria Fröberg Larsson +46 766 190 996. Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist

Till Stena Aluminium söker VEM en Arbetsmiljöspecialist som är en supportfuntion till hela verksamheten inom området arbetsmiljö och säkerhet. Om tjänsten Som arbetsmiljöspecialist på Stena Aluminium förväntas du att vara verksamhetens specialistkompetens inom arbetsmiljö och säkerhet och verkar rådgivande till verksamhetens chefer. I rollen kommer du självständigt att leda, driva och utveckla det operativa arbetet runt arbetsmiljö och säkerhetsfrågor ... Visa mer
Till Stena Aluminium söker VEM en Arbetsmiljöspecialist som är en supportfuntion till hela verksamheten inom området arbetsmiljö och säkerhet.Om tjänsten

Som arbetsmiljöspecialist på Stena Aluminium förväntas du att vara verksamhetens specialistkompetens inom arbetsmiljö och säkerhet och verkar rådgivande till verksamhetens chefer. I rollen kommer du självständigt att leda, driva och utveckla det operativa arbetet runt arbetsmiljö och säkerhetsfrågor i enlighet med arbetsmiljölagen och dess tillhörande föreskrifter, då främst med fokus på processäkerhet. Du ansvarar för att genomföra och stödja chefer i de skyddsronder, riskbedömningar och utredningar som utförs samt bidrar med åtgärds- och förbättringsförslag. Vidare kommer du att ansvara för att utveckla, planera och genomför internutbildningar för Stena Aluminiums chefer och medarbetare i arbetsmiljö och hälsa. Med din specialistkompetens verkar du som internrevisor i samband med företagets olika revisioner.    

Som arbetsmiljöspecialist inom företaget förväntas du att vara starkt bidragande till Stena Aluminiums strävan efter att ha en god och säker arbetsmiljö med visionen om att bli ett företag utan olyckor.

 


Om dig

Vi söker dig som har ett genuint intresse för och god erfarenhet av att arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete och säkerhet, gärna från en processindustri eller liknande verksamhet, där skyddsmedvetenhet och säkerhet är i fokus.  Vidareutbildning i ämnet är meriterande. Du är van vid att läsa in nya direktiv, lagar och regler och har god förmåga att översätta dem till praktiska åtgärder för att sedan kommunicera detta ut i verksamheten, med goda resultat. För att lyckas i rollen trivs du i en rådgivande roll, är trygg i dig själv och din kompetens och vill bidra till att verksamhetens fortsatta utveckling. Vi ser även att du är en van systemanvändare med en god förmåga att koordinera olika aktiviteter och projekt.

 


Stena tar ordet!

Hos oss blir du en del av en arbetsplats där vi arbetar tillsammans, respekterar varandra och är stolta över vad vi levererar. Tillsammans är vi med och bidrar till ett hållbart samhälle.

Stena Aluminium ingår i Stena Metallkoncern och är Nordens ledande producent av aluminium från återvunnen råvara. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi cirka 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuteriindustrin. Vi omsätter cirka 1 miljard SEK och är runt 100 medarbetare.

 


Bra att veta

Tjänsten är placerad i Älmhult och du rapporterar till HR-chefen.

För denna tjänst tillämpar vi löpande urval, dock önskar vi din ansökan via www.vewwm.se senast den 5 september. 

 

Vem är VEM

VEM är ett utvecklingsorienterat konsultföretag som erbjuder högkvalitativa tjänster inom rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar. Visa mindre

Product Risk Leader

Would you like to be part of creating a better everyday life for the many people? By developing affordable products and solutions for people all around the world? Älmhult is home to IKEA of Sweden and here the IKEA range is developed based on the Democratic Design process and made available to stores and customers across the world. Join our function of Product Risk and Compliance! In the role, as Product Risk Leader, you will lead & secure preconditio... Visa mer
Would you like to be part of creating a better everyday life for the many people? By developing affordable products and solutions for people all around the world? Älmhult is home to IKEA of Sweden and here the IKEA range is developed based on the Democratic Design process and made available to stores and customers across the world.

Join our function of Product Risk and Compliance!

In the role, as Product Risk Leader, you will lead & secure preconditions and infrastructure for an efficient and effective risk management methodology to create a better everyday life for the many and safeguard the IKEA brand. Additionally, you will have the chance to develop & secure governance & ways of working towards all franchisees in the area of product risk and compliance, as well as lead initiatives supporting the Risk & Compliance agenda and key movements.

Are you up for this challenge?
This is a temporary position from 1th of July 2021-31th of August 2022.

In this assignment you will:
• Take active leadership in establishing and implement a product risk management framework. Proactively challenge & support all stakeholders across the value chain to identify product risks and turn them into improvements, innovations, and business opportunities.
• Take lead for product risk & compliance initiatives, such as expansion projects and proactive risk cases, from an end-to-end perspective.
• Lead, develop & secure governance & ways of working towards all franchisees.
• Together develop and contribute to the Product Risk mgmt. direction, goals, and priorities, based on the Product Risk & Compliance function plans, strategies & budgets
• Lead, promote and inspire the Product Risk & Compliance agenda within IKEA 
• Together with colleagues be an ambassador for Risk & Compliance in different forums & trainings
• Strengthen the IKEA Culture by sharing & living the IKEA Values every day. With them as a guide lead business & people through empowering individuals and teams.

Additional information
Sounds interesting?
Please send us your application – CV and letter of motivation – in English. We really want to get to know you, so make sure you tell us why you would be a good fit for this role.
Please note that this is a temporary position from 1th of July 2021-31th of August 2022.

If you have any questions regarding the position, please contact Product Risk Manager Pernilla Degerman , [email protected]
For questions regarding the recruitment process, you are welcome to contact Recruiter Christina Appelqvist + 46766-113408.

The last day to send your application is June the 23 2021. Please note that we will be interviewing continuously, which means that we may close the application process earlier than stated if we find the right candidates.
Welcome with your application! Visa mindre

Global Customs Leader - IKEA Components

Ansök    Sep 3    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Tull - This is what we call it in Sweden A day in this role, at the core of the product development at IKEA Components is filled with leading and support to the IKEA organization globally. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem-solving skills.  At IKEA Components Supply Chain we develop smarter, leaner and more cost-effective supply c... Visa mer
Tull - This is what we call it in Sweden

A day in this role, at the core of the product development at IKEA Components is filled with leading and support to the IKEA organization globally. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem-solving skills. 

At IKEA Components Supply Chain we develop smarter, leaner and more cost-effective supply chain for our buyers throughout IKEAs value chain. 
At IKEA Components Supply Chain we are constantly curious and development driven. We are responsible for end to end planning and execution, and our footprint stretches across all continents globally. We secure excellence in operations through always ensuring high performance and compliance in trade from our suppliers towards our buyers globally. We lead communication across our company and towards all our stakeholders in connection to our planning and execution processes and generate value by securing availability at lower total costs with people and planet at our heart in everything we do.

Tull Tull! (it´s a kind of strange joke we are having in Sweden, we are looking forward to explaining it further to you) So, join us to find out!
You will be leading IKEA Components global customs team and agenda, on tactical/strategical to operational level. You contribute to availability at lower total costs through always ensuring compliance in trade, with applicable customs related legislations & standards efficiently, managing customs issues and working with customs classification of our range.

You will develop direction and tactical plans to ensure customs department development from people, business & solution aspects towards our wished position. Lead IKEA Components global customs matrix to ensure common direction and development and deliver agreed goals to secure a high performing organization. 

Please send your application – CV and letter of motivation – in English as soon as possible. We really want to get to know you, so make sure you tell us why you want to work at IKEA and why you would be a good fit for this role under message to hiring Manager Christian Liljedahl at [email protected]. If you have any questions regarding this the role or recruitment process please contact Recruiter Marie Sandman, [email protected]

Please note that we will continuously look at applications so don't delay, make sure to show us your interest in the role as soon as possible, and by 18th of September 2021 at the latest. We look forward to receiving your application! Visa mindre

Product Risk Leader

Would you like to be part of creating a better everyday life for the many people? By developing affordable products and solutions for people all around the world? Älmhult is home to IKEA of Sweden and here the IKEA range is developed based on the Democratic Design process and made available to stores and customers across the world. Join our function of Product Risk and Compliance! In the role, as Product Risk Leader, you will lead & secure preconditio... Visa mer
Would you like to be part of creating a better everyday life for the many people? By developing affordable products and solutions for people all around the world? Älmhult is home to IKEA of Sweden and here the IKEA range is developed based on the Democratic Design process and made available to stores and customers across the world.

Join our function of Product Risk and Compliance!

In the role, as Product Risk Leader, you will lead & secure preconditions and infrastructure for an efficient and effective risk management methodology to create a better everyday life for the many and safeguard the IKEA brand. Additionally, you will have the chance to develop & secure governance & ways of working towards all franchisees in the area of product risk and compliance, as well as lead initiatives supporting the Risk & Compliance agenda and key movements.

Are you up for this challenge?
This is a temporary position from 1th of July 2021-31th of August 2022.

In this assignment you will:
• Take active leadership in establishing and implement a product risk management framework. Proactively challenge & support all stakeholders across the value chain to identify product risks and turn them into improvements, innovations, and business opportunities.
• Take lead for product risk & compliance initiatives, such as expansion projects and proactive risk cases, from an end-to-end perspective.
• Lead, develop & secure governance & ways of working towards all franchisees.
• Together develop and contribute to the Product Risk mgmt. direction, goals, and priorities, based on the Product Risk & Compliance function plans, strategies & budgets
• Lead, promote and inspire the Product Risk & Compliance agenda within IKEA 
• Together with colleagues be an ambassador for Risk & Compliance in different forums & trainings
• Strengthen the IKEA Culture by sharing & living the IKEA Values every day. With them as a guide lead business & people through empowering individuals and teams.
If you have any questions about the role you are welcome to contact Marcus Bengtsson, Business Navigation Manager, Marcus Bengtsson, [email protected] . If you have any questions about the recruitment process please contact recruitment specialist Christina Appelqvist +46766113408.

We are looking forward to your application!

Please submit both your CV and motivational letter in English by the latest 6 of July 2021. We are reviewing applications as they come through so don’t wait to apply! 
Additional information
Sounds interesting?
Please send us your application – CV and letter of motivation – in English. We really want to get to know you, so make sure you tell us why you would be a good fit for this role.
Please note that this is a temporary position from 1th of July 2021-31th of August 2022.

If you have any questions regarding the position, please contact Product Risk Manager Pernilla Degerman , [email protected]
For questions regarding the recruitment process, you are welcome to contact Recruiter Christina Appelqvist + 46766-113408.

The last day to send your application is June the 23 2021. Please note that we will be interviewing continuously, which means that we may close the application process earlier than stated if we find the right candidates.
Welcome with your application! Visa mindre

Badbevakare

Ansök    Jun 3    Älmhults kommun    Badbevakare
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Som badbevakare hos oss arbetar du i en nyrenov... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Som badbevakare hos oss arbetar du i en nyrenoverad och tillbyggd simhall som öppnade för skolan under våren 2020. Du kommer att arbeta med allt som tillhör en simhall, såsom badbevakning, simskola, lokalvård m m. I arbetet ingår att ge allmän service till kunderna t ex entré insläpp och kioskverksamhet. Arbetstiden är förlagd till mestadels kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad badbevakare/simlärare eller har utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en driven, ansvarstagande och självgående person som är trygg med att arbeta i team såväl som ensam. Du är positiv, ödmjuk och prestigelös och har en god förmåga för service och att sätta kunden i centrum. Service och social kompetens är en självklarhet för dig. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Fler språk är meriterande.

ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Global Customs Specialist

Ansök    Maj 4    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Tull This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist. At IKEA one of these specialist role goes by the title Gl... Visa mer
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.

Tull

This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist.

At IKEA one of these specialist role goes by the title Global Customs Coordinator.

A day in this role, at the core of the product development at IKEA of Sweden (IoS) in Älmhult, is filled with support to the IKEA organisation globally regarding customs issues and working with customs classification of our range. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem solving skills. The challenges can be to find the right Tariff number for the classic BILLY bookcase, or for the newcomers in the range, such as TRÅDFRI from IKEA Home smart.

As you know, the correct customs classification on all our products are highly important and it takes a kind of deep passion to get all of the details correct – all the way. Besides this you might be part of our continuous improvement work of both routines as well as IT-systems. We are so curious about what you can bring here! You will get a deep understanding of the IKEA processes, as well of the organisation as we mentioned before. In your everyday work there are lots of contacts with people from IKEA and authorities all over the world, which will give you a very good view of our range and development.

The position is located in Älmhult, Sweden. If you have any questions about the recruitment process you are welcome to contact Recruitment Specialist Maria Fröberg Larsson, +46 (0)766 190 996. Warm welcome with you your CV and motivational letter in English latest by the May the 25th.

Right now we are looking for 3 new colleagues to the team. 

GROWING TOGETHER IKEA of Sweden is a vibrant culture where ideas are heard, where there is opportunity to learn new skills and where the goal always is "to create a better everyday life for the many people". We give down-to-earth, straightforward people the possibility to grow, both as individuals and in their professional roles. We offer this position in a fast paced, truly global environment with an endless supply of challenges and development opportunities. Visa mindre

Two Product Compliance Navigators

Can you really reach out to the whole world, while working in a tranquil idyll in the middle of forest? In Älmhult, Sweden, you can. Älmhult is home to IKEA Range & Supply that has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA retail channels with home furnishing solutions available for the many people. Each year IKEA Range & Supply introduces 2,000 new products around the world with a total range is almost 10,000 products. So what happens... Visa mer
Can you really reach out to the whole world, while working in a tranquil idyll in the middle of forest? In Älmhult, Sweden, you can. Älmhult is home to IKEA Range & Supply that has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA retail channels with home furnishing solutions available for the many people. Each year IKEA Range & Supply introduces 2,000 new products around the world with a total range is almost 10,000 products. So what happens in Älmhult definitely doesn't stay in Älmhult. It reaches practically every corner of the globe.

Throughout the IKEA value chain and together with relevant stakeholders Product Risk & Compliance. A unit leads the risk management process and turn product risks into improvements, innovations and business opportunities. Product Risk and Compliance also monitors range and product compliance throughout the IKEA value chain as well as lead deviations management process and turn product deviations into learnings, improvements, innovations and business opportunities. 

The Product Compliance Navigation team leads and maintains for example a total R&P Compliance overview and analyzes aggregated data to derive strategic learnings from them. 

We are now looking for two Product Compliance Navigators

1 position is permanent
1 position is temporary 01/02/21—31/08/22

You will take active leadership in establishing and implementing a product Compliance Navigation framework including definitions, tools and working methods. In this you will need to proactively challenge & support all stakeholders across the IKEA value chain in order to identify and collect indicators and evaluate data to be able to support the business. You also actively take lead for Product Compliance Navigation initiatives to foster an overall compliance agenda throughout IKEA. 

Together with colleagues in Product Risk and Compliance you are an ambassador for Product Risk and Compliance in various forums and trainings. You together with you colleagues lead and develop the Product Compliance Network in the value chain in concert with Product Risk and Compliance. You also lead, develop and secure governance and ways of working in the area of proactive IKEA Product Compliance. 

Together with the team you develop and contribute to the Product Compliance Navigation, goals and priorities, based on the Product Risk & Compliance functional plans, strategies & budgets. Strengthening the IKEA Culture by sharing & living the IKEA Values every day and act with them as a guide lead business & people through empowering individuals and teams comes natural for you

If you have questions about the position, please contact Product Compliance Navigation Manager Torbjörn Svensson, [email protected], If you have questions related to the recruitment process, please contact Christina Appelqvist +46-766113408

We look forward to receiving your application in English, at the  28 of February 2021
Please note that we will be interviewing continuously, which means that we may close the application process earlier than stated if we find the right candidates. So don’t delay, please send us your application today. Visa mindre

Global Customs Specialist

Ansök    Feb 16    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
KEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Tull This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist. At IKEA one of these specialist role goes by the title Glo... Visa mer
KEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.

Tull

This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist.

At IKEA one of these specialist role goes by the title Global Customs Coordinator.

A day in this role, at the core of the product development at IKEA of Sweden (IoS) in Älmhult, is filled with support to the IKEA organisation globally regarding customs issues and working with customs classification of our range. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem solving skills. The challenges can be to find the right Tariff number for the classic BILLY bookcase, or for the newcomers in the range, such as TRÅDFRI from IKEA Home smart. As you know, the correct customs classification on all our products are highly important and it takes a kind of deep passion to get all of the details correct – all the way. Besides this you are going to be part of our continuous improvement work of both routines as well as IT-systems. We are so curious about what you can bring here! You will get a deep understanding of the IKEA processes, as well of the organisation as we mentioned before. In your everyday work there are lots of contacts with people from IKEA and authorities all over the world, which will give you a very good view of our range and development.

The position is located in Älmhult, Sweden. If you have any questions about the recruitment process you are welcome to contact Recruitment Specialist Maria Fröberg Larsson, 0766 190 996. Warm welcome with you your CV and motivational letter in English latest by the 28th of February. Visa mindre

Global Customs Specialist

Ansök    Feb 15    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
KEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. Tull This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist. At IKEA these specialist role goes by the title Global Cus... Visa mer
KEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.

Tull

This is what we call it in Sweden and if you are working with it we call the role Tullspecialist.

At IKEA these specialist role goes by the title Global Customs Coordinator.

A day in this role, at the core of the product development at IKEA of Sweden (IoS) in Älmhult, is filled with support to the IKEA organisation globally regarding customs issues and working with customs classification of our range. We can promise you (with a guarantee) a stimulating and dynamic work environment, with a lot of contacts worldwide and challenges that will trigger your problem solving skills. The challenges can be to find the right Tariff number for the classic BILLY bookcase, or for the newcomers in the range, such as TRÅDFRI from IKEA Home smart. As you know, the correct customs classification on all our products are highly important and it takes a kind of deep passion to get all of the details correct – all the way. Besides this you are going to be part of our continuous improvement work of both routines as well as IT-systems. We are so curious about what you can bring here! You will get a deep understanding of the IKEA processes, as well of the organisation as we mentioned before. In your everyday work there are lots of contacts with people from IKEA and authorities all over the world, which will give you a very good view of our range and development.

The position is located in Älmhult, Sweden. If you have any questions about the recruitment process you are welcome to contact Recruitment Specialist Maria Fröberg Larsson, 0766 190 996. Warm welcome with you your CV and motivational letter in English latest by the 28th of February. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor, IKEA of Sweden

Ansök    Jan 12    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  We are looking for an experienced Global Customs & Trade Advisor to join our wonderful team! IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main ... Visa mer
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  We are looking for an experienced Global Customs & Trade Advisor to join our wonderful team!

IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. We are now looking for two Global Customs & Trade Advisors to our team in Älmhult. 

Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Since you will have a vital role in the representation of IKEA, it is of importance that you work proactively to influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.

Example of tasks:
Take responsibility for the solution of local tasks and issues (with a global perspective)
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA
This assignment is very diverse and requires that you enjoy working with a large scope/width.

Sounds interesting? Then don’t delay, please send us your application in English today but not later than 30th of January.

If you have any questions about the recruitment process, please contact recruitment specialist Maria Fröberg Larsson, +46 (0)766 190 996. Do you have questions about the position? Feel free to reach out to hiring manager Inger Humpage +46 (0) 732 321 800.

IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA stores with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduce 2,000 new products in the IKEA stores. The total range is almost 10,000 products. Visa mindre

Two Product Compliance Navigators

Can you really reach out to the whole world, while working in a tranquil idyll in the middle of forest? In Älmhult, Sweden, you can. Älmhult is home to IKEA Range & Supply that has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA retail channels with home furnishing solutions available for the many people. Each year IKEA Range & Supply introduces 2,000 new products around the world with a total range is almost 10,000 products. So what happens... Visa mer
Can you really reach out to the whole world, while working in a tranquil idyll in the middle of forest? In Älmhult, Sweden, you can. Älmhult is home to IKEA Range & Supply that has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA retail channels with home furnishing solutions available for the many people. Each year IKEA Range & Supply introduces 2,000 new products around the world with a total range is almost 10,000 products. So what happens in Älmhult definitely doesn't stay in Älmhult. It reaches practically every corner of the globe.

Throughout the IKEA value chain and together with relevant stakeholders Product Risk & Compliance. A unit leads the risk management process and turn product risks into improvements, innovations and business opportunities. Product Risk and Compliance also monitors range and product compliance throughout the IKEA value chain as well as lead deviations management process and turn product deviations into learnings, improvements, innovations and business opportunities. 

The Product Compliance Navigation team leads and maintains for example a total R&P Compliance overview and analyzes aggregated data to derive strategic learnings from them. 

We are now looking for two Product Compliance Navigators

1 position is permanent
1 position is temporary 01/02/21—31/08/22

You will take active leadership in establishing and implementing a product Compliance Navigation framework including definitions, tools and working methods. In this you will need to proactively challenge & support all stakeholders across the IKEA value chain in order to identify and collect indicators and evaluate data to be able to support the business. You also actively take lead for Product Compliance Navigation initiatives to foster an overall compliance agenda throughout IKEA. 

Together with colleagues in Product Risk and Compliance you are an ambassador for Product Risk and Compliance in various forums and trainings. You together with you colleagues lead and develop the Product Compliance Network in the value chain in concert with Product Risk and Compliance. You also lead, develop and secure governance and ways of working in the area of proactive IKEA Product Compliance. 

Together with the team you develop and contribute to the Product Compliance Navigation, goals and priorities, based on the Product Risk & Compliance functional plans, strategies & budgets. Strengthening the IKEA Culture by sharing & living the IKEA Values every day and act with them as a guide lead business & people through empowering individuals and teams comes natural for you

If you have questions about the position, please contact Product Compliance Navigation Manager Torbjörn Svensson, [email protected], If you have questions related to the recruitment process, please contact Christina Appelqvist +46-766113408

We look forward to receiving your application in English, at the  28 of February 2022.
Please note that we will be interviewing continuously, which means that we may close the application process earlier than stated if we find the right candidates. So don’t delay, please send us your application today. Visa mindre

Stena Aluminium söker Arbetsmiljökoordinator

Ansök    Feb 14    Experis AB    Arbetsmiljöingenjör
Om Kunden Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuterierindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 100 medarbetare. Företaget är en del av Stena Metallkoncernen. Som medarbetare förväntas du alltid agera enligt Stena Metalls kärnvärden, företagets policies och regler. Våra kärnvärden är enkelt, ... Visa mer
Om Kunden

Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuterierindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 100 medarbetare. Företaget är en del av Stena Metallkoncernen.

Som medarbetare förväntas du alltid agera enligt Stena Metalls kärnvärden, företagets policies och regler. Våra kärnvärden är enkelt, tryggt och utvecklande.

Läs mer om Stena Aluminium på www.stenaaluminium.com eller på Linkedin.

Om tjänsten

Som arbetsmiljösamordnare leder du det operativa arbetsmiljöarbetet som inkluderar safety och security. Du är rådgivare och stöd till cheferna men även till övriga kollegor i organisationen. Följande ansvarsområden ingår i befattningen:

* Sammanställer och följer upp en roadmap för vårt säkerhetsarbete och prioriteringar samt formulerar övergripande säkerhetskrav.
* Anordnar och håller utbildningar inom området och medverkar i intern- och externrevisioner.
* Koordinerar utredningar av olyckor och tillbud.
* Sammankallar till vårt operativa säkerhetsforum och medverkar i skyddskommitté och skyddsgrupper
* Ansvarar för genomgång och spridning av laglistor och Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Du kommer även att ha kontakt med externa parter som exempelvis myndigheter, samt interna kontakter inom Stena Metallkoncernen och du kommer att rapportera till HR-chef/Säkerhetschef.

Tjänsten är placerad i Älmhult.Vem är du?

Du har relevant utbildning från högskola-/universitet eller motsvarande och du har tidigare erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och är väl insatt i lagstiftning och regelverk inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet från komplexa miljöer kopplat till arbetsmiljö samt kunskap om psykosociala arbetsmiljöfrågor.

Du har tidigare agerat självständigt inom arbetsmiljöfrågor och tycker om att ta egna initiativ utifrån överenskomna mål och metoder.

Som person värdesätter vi att du har förmåga att se helheten i arbetet då du kommer ha en nyckelroll i företaget och arbeta nära ledningsgruppen. I rollen kommer du möta många människor och du är därför bra på att skapa relationer och trivs med att ge support för att lyckas nå uppsatta mål. Stresstålighet, god samarbetsförmåga och god kommunikativ förmåga är viktiga egenskaper som arbetsmiljökoordinator.

För att passa in i rollen som arbetsmiljökoordinator krävs god datorvana, goda kunskaper i det svenska och engelska språket samt att du har B-körkort.Vad erbjuder vi dig

Att bli del av vår koncern innebär att få vara med och skapa en hållbar framtid. För vi bryr oss om de resurser vi har och anser att vi måste bli bättre på att ta hand om dem. Så vi skapar i nära samarbete med våra kunder nya värden i befintliga resurser - för företag, miljö och samhället. För oss som jobbar här innebär det att vara del av våra olika verksamheter där vi ständigt utvecklas.Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Stena Aluminium med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta Magnus Carlhielm på 0708-546740 eller [email protected]. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2021-03-15. Vi ser fram emot att höra från dig! Visa mindre

Stena Aluminium söker Arbetsmiljösamordnare

Ansök    Dec 18    Experis AB    Arbetsmiljöingenjör
Om Kunden Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuterierindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 100 medarbetare. Företaget är en del av Stena Metallkoncernen. Som medarbetare förväntas du alltid agera enligt Stena Metalls kärnvärden, företagets policies och regler. Våra kärnvärden är enkelt, ... Visa mer
Om Kunden

Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuterierindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 100 medarbetare. Företaget är en del av Stena Metallkoncernen.

Som medarbetare förväntas du alltid agera enligt Stena Metalls kärnvärden, företagets policies och regler. Våra kärnvärden är enkelt, tryggt och utvecklande.

Läs mer om Stena Aluminium på www.stenaaluminium.com eller på Linkedin.

Om tjänsten

Som arbetsmiljösamordnare leder du det operativa arbetsmiljöarbetet som inkluderar safety och security. Du är rådgivare och stöd till cheferna men även till övriga kollegor i organisationen. Följande ansvarsområden ingår i befattningen:

* Sammanställer och följer upp en roadmap för vårt säkerhetsarbete och prioriteringar samt formulerar övergripande säkerhetskrav.
* Anordnar och håller utbildningar inom området och medverkar i intern- och externrevisioner.
* Koordinerar utredningar av olyckor och tillbud.
* Sammankallar till vårt operativa säkerhetsforum och medverkar i skyddskommitté och skyddsgrupper
* Ansvarar för genomgång och spridning av laglistor och Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Du kommer även att ha kontakt med externa parter som exempelvis myndigheter, samt interna kontakter inom Stena Metallkoncernen och du kommer att rapportera till HR-chef/Säkerhetschef.

Tjänsten är placerad i Älmhult.Vem är du?

Du har relevant utbildning från högskola-/universitet eller motsvarande och du har tidigare erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och är väl insatt i lagstiftning och regelverk inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet från komplexa miljöer kopplat till arbetsmiljö samt kunskap om psykosociala arbetsmiljöfrågor.

Du har tidigare agerat självständigt inom arbetsmiljöfrågor och tycker om att ta egna initiativ utifrån överenskomna mål och metoder.

Som person värdesätter vi att du har förmåga att se helheten i arbetet då du kommer ha en nyckelroll i företaget och arbeta nära ledningsgruppen. I rollen kommer du möta många människor och du är därför bra på att skapa relationer och trivs med att ge support för att lyckas nå uppsatta mål. Stresstålighet, god samarbetsförmåga och god kommunikativ förmåga är viktiga egenskaper som arbetsmiljökoordinator.

För att passa in i rollen som arbetsmiljökoordinator krävs god datorvana, goda kunskaper i det svenska och engelska språket samt att du har B-körkort.Vad erbjuder vi dig

Att bli del av vår koncern innebär att få vara med och skapa en hållbar framtid. För vi bryr oss om de resurser vi har och anser att vi måste bli bättre på att ta hand om dem. Så vi skapar i nära samarbete med våra kunder nya värden i befintliga resurser - för företag, miljö och samhället. För oss som jobbar här innebär det att vara del av våra olika verksamheter där vi ständigt utvecklas.Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Stena Aluminium med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta Magnus Carlhielm på 0708-546740 eller [email protected]. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2021-01-20. Vi ser fram emot att höra från dig! Visa mindre

Väktare Behov Älmhult

Ansök    Nov 3    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 58 län... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 58 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten väktare kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor, IKEA of Sweden

Ansök    Jan 11    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  We are looking for an experienced Global Customs & Trade Advisor to join our wonderful team! IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main ... Visa mer
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  We are looking for an experienced Global Customs & Trade Advisor to join our wonderful team!

IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.

Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Since you will have a vital role in the representation of IKEA, it is of importance that you work proactively to influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.

Example of tasks:
Take responsibility for the solution of local tasks and issues (with a global perspective)
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA
This assignment is very diverse and requires that you enjoy working with a large scope/width.

Sounds interesting? Then don’t delay, please send us your application in English today but not later than 30th of January.

If you have any questions about the recruitment process, please contact recruitment specialist Maria Fröberg Larsson, +46 (0)766 190 996. Do you have questions about the position? Feel free to reach out to hiring manager Inger Humpage +46 (0) 732 321 800.

IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA stores with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduce 2,000 new products in the IKEA stores. The total range is almost 10,000 products. Visa mindre

Global Customs Coordinator, IKEA of Sweden

Ansök    Sep 28    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Company Description Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step! IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate... Visa mer
Company Description
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!
IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.


Job Description
As a Global Customs Coordinator you will be working with customs classification of the IKEA range. The work offers you different tasks like support, administration and development – of both routines as well as IT-systems. With your sharp eye and thorough way of working you´ll be securing that we are having the correct tariffs on all our products. You will get a deep understanding of the IKEA processes. In your everyday work there are lots of contacts with people from IKEA and authorities all over the world, which will give you a very good view of our range and development. In this role you will be able to have a job with a lot of variation as well as width.


Qualifications
We are looking for you who have a background from trade or logistics and have good capability in customs or shipping based on previous work experience. You have appropriate training within the area of logistics or trade. As a person you thrive by working in?an independent and self-driving way and you are?eager to learn. You are strongly persistent and are motivated by and put pride in securing that all information are correctly handled and at right place. You know how to?create a good?understanding about classifications of products like tariffs, free trade agreements and country of origin, in a communicative way. Many different functions at IKEA of Sweden need support in customs related questions and therefore you need to have the ability to create clarity, build and maintain networks as well as have confidence in public speaking. You need to have an analytical mind set and a natural curiosity to seek information. For us at IKEA, the most important thing is that you share our values. Values like leadership by example and that you are constantly being on the way with a cost-conscious mind set. Your skills in English are very good, both spoken and written.


Additional information
Submit your application in English latest 12th of October.
If you have any questions about the position you are welcome to contact People & Culture Recruiter Maria Fröberg Larsson, +46 (0)706 190 996. Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor, IKEA of Sweden

Ansök    Okt 26    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  We are looking for an experienced Global Customs & Trade Advisor to join our wonderful team! IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main ... Visa mer
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  We are looking for an experienced Global Customs & Trade Advisor to join our wonderful team!

IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally.

Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. Since you will have a vital role in the representation of IKEA, it is of importance that you work proactively to influence other external parties such as different trade groups and customs authorities.

Example of tasks:
Take responsibility for the solution of local tasks and issues (with a global perspective)
Lead and participate in global projects within IKEA
Act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA
This assignment is very diverse and requires that you enjoy working with a large scope/width.

Sounds interesting? Then don’t delay, please send us your application in English today but not later than 10th of November.

If you have any questions about the recruitment process, please contact recruitment specialist Maria Fröberg Larsson, +46 (0)766 190 996. Do you have questions about the position? Feel free to reach out to hiring manager Inger Humpage +46 (0) 732 321 800.

IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA stores with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduce 2,000 new products in the IKEA stores. The total range is almost 10,000 products. Visa mindre

Sustainability Compliance Auditor

IKEA offers well-designed, functional home furnishing at prices so low that as many people as possible can afford them. The role of the supply process is to buy, produce and distribute the IKEA range at the lowest total cost, making high quality available to the customer under good social and environmental conditions. Purchasing & Logistics Area North is one of totally eight Purchasing & Logistics Areas within IKEA, and our co-workers are based in Älmhult,... Visa mer
IKEA offers well-designed, functional home furnishing at prices so low that as many people as possible can afford them. The role of the supply process is to buy, produce and distribute the IKEA range at the lowest total cost, making high quality available to the customer under good social and environmental conditions. Purchasing & Logistics Area North is one of totally eight Purchasing & Logistics Areas within IKEA, and our co-workers are based in Älmhult, Dortmund, Kaunas and Moscow.

We seek a Sustainability Compliance Auditor for the Sustainability Compliance team in Purchasing & Logistics Area North based in Älmhult, Sweden.

In this position you support and develop our business with suppliers primarily in the Nordic countries to safeguard that the manufacturing of IKEA products meets world-class standards in the area of environment and social & working conditions. 

‘IWAY’, The IKEA Way on Purchasing Home Furnishing Products, is our code of conduct and our guiding principles together with our Group Sustainability Strategy ‘People and Planet Positive 2020’.

Your assignment
Plan and perform IKEA Way audits and initial assessments, in accordance with IKEA Way Working Method and IKEA Supply Chain Audit Procedure
Update relevant IKEA systems, in accordance with IKEA Way Working Method
Support and challenge IKEA Way implementation follow-up by suppliers and business teams
Support business development by combining sustainability expertise with a sound business sense
Being a good IKEA Ambassador and living our values


Please note that this position is in Älmhult, Sweden, home of IKEA. We look forward to receiving your application, CV and Motivational Letter, in English, before 10th of August 2020.

If you have questions about the position, please contact hiring manager Mattias Lövgren at [email protected]. If you have questions about the recruitment process, please contact People & Culture Recruiter Jakob Bergström, [email protected] Visa mindre

Global Custums & Trade Adviser, IKEA of Sweden

Ansök    Jul 8    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade... Visa mer
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step! 

IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. 

Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. You are responsible for the solution of local issues and how it can be solved with a global perspective. Since you will have a vital role in the representation of IKEA, it is of importance that you work proactively to influence other external parties such as different trade groups and customs authorities. This assignment is very diverse and requires that you enjoy working with a large scope/width. You will work independently and participate in global projects within IKEA. The role also include to act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA.

Sounds interesting? Then don’t delay, please send us your application in English today but not later than 9th of August. If you have any questions about the recruitment process, please contact recruitment specialist Ottilia Herremo, +46 723 698 529 .

IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA stores with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduce 2,000 new products in the IKEA stores. The total range is almost 10,000 products. Visa mindre

Sustainability Compliance Auditor

IKEA offers well-designed, functional home furnishing at prices so low that as many people as possible can afford them. The role of the supply process is to buy, produce and distribute the IKEA range at the lowest total cost, making high quality available to the customer under good social and environmental conditions. Purchasing & Logistics Area North Europe is one of total nine Purchasing Logistics Areas within IKEA, and our co-workers are based in Älmhul... Visa mer
IKEA offers well-designed, functional home furnishing at prices so low that as many people as possible can afford them. The role of the supply process is to buy, produce and distribute the IKEA range at the lowest total cost, making high quality available to the customer under good social and environmental conditions. Purchasing & Logistics Area North Europe is one of total nine Purchasing Logistics Areas within IKEA, and our co-workers are based in Älmhult, Dortmund and Kaunas.

We seek a Sustainability Compliance Auditor for the Sustainability Compliance team in Purchasing & Logistics Area North Europe based in Älmhult, Sweden.

In this position you support and develop our business with suppliers primarily in the Nordic countries to safeguard that the manufacturing of IKEA products meets world-class standards in the area of environment and social & working conditions. 

‘IWAY’, The IKEA Way on Purchasing Home Furnishing Products, is our code of conduct and our guiding principles together with our Group Sustainability Strategy ‘People and Planet Positive 2020’.

Your assignment
Plan and perform IKEA Way audits and initial assessments, in accordance with IKEA Way Working Method and IKEA Supply Chain Audit Procedure
Update relevant IKEA systems, in accordance with IKEA Way Working Method
Support and challenge IKEA Way implementation follow-up by suppliers and business teams
Support business development by combining sustainability expertise with a sound business sense
Being a good IKEA Ambassador and living our values

Please send us your application – CV and letter of motivation – in English. We really want to get to know you, so make sure you tell us why you would be a good fit for this role. The last day to send your application is 10th of August, 2020.

This position will have its’ employment in Helsingborg, Sweden. Since you will be working with several different projects across IKEA you will need to work from where the project might be situated, this could be Älmhult, Helsingborg or Malmö 

If you have any questions about the role, please contact the hiring manager Emma Bosson, +46 76-619 00 76.

If you have about the recruitment process contact People & Culture Recruiter Jakob Bergström, [email protected]


IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA stores with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduce 2,000 new products in the IKEA stores. The total range is almost 10,000 products.

 
Please note that this position is in Älmhult, Sweden, home of IKEA. We look forward to receiving your application, CV and Motivational Letter, in English, before 10th of August 2020.

If you have questions about the position, please contact hiring manager Mattias Lövgren at [email protected]. If you have questions about the recruitment process, please contact People & Culture Recruiter Jakob Bergström, [email protected] Visa mindre

Global Customs & Trade Advisor, IKEA of Sweden

Ansök    Jul 9    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!  IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade... Visa mer
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step! 

IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for IKEA globally. 

Your main assignment will be to support, handle and advise in global customs and trade issues within IKEA. You are responsible for the solution of local issues and how it can be solved with a global perspective. Since you will have a vital role in the representation of IKEA, it is of importance that you work proactively to influence other external parties such as different trade groups and customs authorities. This assignment is very diverse and requires that you enjoy working with a large scope/width. You will work independently and participate in global projects within IKEA. The role also include to act as advisor for our product development and initiate internal trainings/programs concerning customs and trade issues within IKEA.

Sounds interesting? Then don’t delay, please send us your application in English today but not later than 9th of August. If you have any questions about the recruitment process, please contact recruitment specialist Ottilia Herremo, +46 723 698 529. We will start working the selection in August, after vacation, and will come back to you then.

IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply IKEA stores with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduce 2,000 new products in the IKEA stores. The total range is almost 10,000 products. Visa mindre

Vi söker väktare för behovsanställning

Ansök    Jun 22    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skap... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att du ska kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även utvecklingsmöjligheterna: du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter.

Olika roller: 

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera stress.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare som finns i 58 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt. Visa mindre

Väktare Behov Älmhult

Ansök    Jun 22    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller en... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

För anställning inom Securitas  kräver vi följande: bli godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag  (företaget gör den ansökan).
bli godkänd i de för arbetsuppgifterna fastställda utbildningarna
har gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska, engelska  motsvarande betyg 3/G.
genomgå lämplighetstest med godkänt resultat
körkort för bil och gärna 2 års erfarenhet av bilkörning
ostraffad
drogfri
ordnad privatekonomi
Personliga egenskaper: Ärlighet, Vaksamhet, Hjälpsamhet
ansvarskännande
omdömesgill
praktiskt och tekniskt lagd
god förmåga att kommunicera med människor
lugn och stabil
utåtriktad
Övrigt: Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Urval sker löpande 

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

EHS chef IKEA Industry Flatline Älmhult

IKEA Industry Älmhult AB ingår i IKEA industrigrupp som är världens största producent av trämöbler och en integrerad del i IKEA koncernen. IKEA Industry Älmhult AB tillverkar årligen ca 7,5 miljoner lackerade köksfronter. Vi har en modern, automatiserad produktion med 254 medarbetare i Älmhult där Lean genomsyrar allt vi gör. Du ser saker lite annorlunda. Det gör vi med. På IKEA tror vi på ett ledarskap genom det goda exemplet där du får arbeta med frihet... Visa mer
IKEA Industry Älmhult AB ingår i IKEA industrigrupp som är världens största producent av trämöbler och en integrerad del i IKEA koncernen. IKEA Industry Älmhult AB tillverkar årligen ca 7,5 miljoner lackerade köksfronter. Vi har en modern, automatiserad produktion med 254 medarbetare i Älmhult där Lean genomsyrar allt vi gör.

Du ser saker lite annorlunda. Det gör vi med. På IKEA tror vi på ett ledarskap genom det goda exemplet där du får arbeta med frihet under ansvar och där du inspireras till att upptäcka det bästa hos dig själv. Kom och se saker lite annorlunda med oss.

Om jobbet

Som EHS chef kommer du att leda och utveckla det interna miljö-, arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet på anläggningen. Du arbetar med att stödja organisationen med riskbedömningar och analyser inom området samt vidareutvecklar och implementerar processer och rutiner i samarbete med avdelningschefer. 

Du är drivande i det systematiska arbetsmiljöarbetet som är en del i det kontinuerliga arbetet med att förebygga olycksfall och skador i verksamheten. Du kommer att jobba med hela organisationen för att ständigt förbättra företagets säkerhetskultur. I din roll ingår att bevaka och informera organisationen kring relevanta lagkrav inom arbetsmiljöområdet  samt att utbilda och implementera där så krävs. 

En annan viktig del av arbetet syftar till att driva och utveckla miljöarbetet i linje med IKEA hållbarhetsstrategi, bland annat inom områdena kemikalier, vatten, energi, avfall och community involvement. Miljöarbetet omfattar även myndighetskontakter, bevakning och tolkning av lagar, miljörapportering, miljömätning och tillståndsprövning.

Om dig

Vi söker dig som är ingenjör med inriktning mot miljö och kemi eller annan likvärdig akademisk utbildning. Du har åtminstone fem års relevant arbetslivserfarenhet från motsvarande arbete som EHS specialist, arbetsmiljöingenjör eller liknande. Du arbetar strukturerat, systematiskt och har god förmåga till ett långsiktigt och resultatorienterat arbetssätt. 

Du är duktig på att bygga långsiktiga relationer och dina goda ledaregenskaper är en förutsättning för att lyckas då en stor del av arbetet handlar om att arbeta genom andra. Du är kommunikativ och proaktiv samt har en mycket god förmåga att driva förbättringsarbete. 

För oss på IKEA är det alltid viktigast att du delar våra värderingar. Det innebär att du precis som vi alltid är på väg framåt, att du vill och vågar hitta nya och ibland annorlunda lösningar. Du har ett sunt förnuft och en kostnadsmedvetenhet i det du gör. Som person är du ödmjuk och viljestark. 

IKEA erbjuder dig möjlighet att växa i ett företag med en bärande affärsidé. Du får möjlighet att vidareutveckla dina yrkeskunskaper i ditt dagliga arbete och att arbeta i en internationell miljö där människan och gemenskapen är centrala värden.

Ytterligare information

Du rapporterar till Teknikchefen på IKEA Industry Älmhult AB.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du Teknikchef Mattias Jacobsen, 0766 117054. Facklig företrädare Unionen: Ulf Johansson 0730 486820 och Ledarna: Leif Johansson 070 3856738. För övriga frågor som rör rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR chef Maria Forsblom på 0729820371.

Tänk på att urval sker löpande och rekryteringen stängs när vi har hittat rätt kandidat. Därför uppmanar vi dig att ta chansen att söka redan idag, dock senast den 10 augusti. Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Väktare Behov Älmhult 2020

Ansök    Jan 21    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Som ronderande väktare i Securitas Sverige AB skyddar du egendom, byggnader och lokaler mot br... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Som ronderande väktare i Securitas Sverige AB skyddar du egendom, byggnader och lokaler mot brand, stöld och skador. Arbetet sker främst i industrier, kontor och verkstäder. Många kunder har larmanläggningar och en av arbetsuppgifterna kan vara att koppla till och från dessa.

Eftersom handhavandet av tekniska anläggningar är olika måste du vara intresserad av teknik och ha förmåga att förstå tekniska instruktioner. För att rapportera till våra kunder vad som gjorts under arbetet används ett datoriserat rondinformationssystem.

För anställning inom Securitas  kräver vi följande: bli godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag  (företaget gör den ansökan).
b li godkänd i de för arbetsuppgifterna fastställda utbildningarna.
har gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska, engelska  motsvarande betyg 3/G.
genomgå lämplighetstest med godkänt resultat.
körkort för bil och gärna 2 års erfarenhet av bilkörning.
ordnad privatekonomi.
ostraffad.
drogfri.
  Personliga egenskaper: Ärlighet, Vaksamhet, Hjälpsamhet
ansvarskännande
omdömesgill
praktiskt och tekniskt lagd
god förmåga att kommunicera med människor
lugn och stabil
utåtriktad
Övrigt: Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Summer job - Customs Operation Support Centre

Customs Operation Support Centre (COSC) Europe Middle East Africa (EMEA) in Älmhult, Sweden consist of 34 co-workers. Our assignment is to secure a well-functioning import and/or export process for more than 30 countries in the region. We give daily support and coordination in customs related topics within legal matters, goods flow and IT-knowledge to secure availability, affordability and ensure compliance. As a Customs Support, you will secure effici... Visa mer
Customs Operation Support Centre (COSC) Europe Middle East Africa (EMEA) in Älmhult, Sweden consist of 34 co-workers. Our assignment is to secure a well-functioning import and/or export process for more than 30 countries in the region. We give daily support and coordination in customs related topics within legal matters, goods flow and IT-knowledge to secure availability, affordability and ensure compliance.

As a Customs Support, you will secure efficient and effective handling of incoming documents and certificates. That involves control and register, scan and archive the documents and certificates. You will also administrate claim handlings related to missing certificates. Within this assignment, you will be in contact with different IKEA Units and authorities.  
The position can be located in either Älmhult or Helsingborg, Sweden.  
If you have any questions about the recruitment process you are welcome to contact recruiting manager Markus Palmgren +46 732 321623 or recruitment specialist Jonas Levin + 46 72 886 53 84 

Apply by the 21st of February..Please note that we will interview continuously and will close the advert when we find the right candidate. So don´t hesitate to apply today by submitting your CV and motivational letter in English. Visa mindre

Vi söker två byggnadsinspektörer!

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Vi söker nu två vikarierande byggnadsinspektörer till miljö- och by... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vi söker nu två vikarierande byggnadsinspektörer till miljö- och byggförvaltningen. Som byggnadsinspektör blir du en nyckelperson för att framtidens Älmhult ska kunna växa. Tjänsterna finns på miljö- och byggförvaltningen som förutom byggenheten består av kart- och mät, miljö samt administration. Sammanlagt finns 18 medarbetare på förvaltningen.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägleda allmänheten i bygglovsfrågor, hantera ansökningar om bygglov, lämna förhandsbesked, genomföra anmälningar och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Bostadsanpassningsärenden kan förekomma och att presentera ärenden i miljö- och byggnämnden är också en del av arbetet. Under hela bygglovsprocessen ansvarar byggnadsinspektören för kontakten med lovtagare och kontrollansvariga där det ingår att hålla tekniska samråd inför byggstart och slutsamråd innan byggnaden får tas i bruk.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter din kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen som byggnadsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Vi ser gärna att du har kunskapar i och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen med tillhörande föreskrifter.

Erfarenhet av arbete som byggnadsinspektör vid kommun är meriterande men inget krav. Även erfarenhet från relevant arbete inom byggbranschen är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift. Utöver detta behöver du vara:
- noggrann
- strukturerad
- analytisk
- bra på att arbeta självständigt såväl som i grupp

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: www.almhult.se/jobbahososs Visa mindre

Digital Security Leader

Ansök    Dec 19    IKEA of Sweden    Säkerhetsingenjör
IKEA Home Smart IKEA Home smart was initiated as a project in 2012 with the ambition to enrich life at home by incorporating digital elements and technologies into products and solutions. Several launches within the smart home has followed since then and now IKEA has taken the strategic decision to invest even more in the home smart area by establishing IKEA Home smart as its own business unit within IKEA of Sweden. By working together with all other depar... Visa mer
IKEA Home Smart
IKEA Home smart was initiated as a project in 2012 with the ambition to enrich life at home by incorporating digital elements and technologies into products and solutions. Several launches within the smart home has followed since then and now IKEA has taken the strategic decision to invest even more in the home smart area by establishing IKEA Home smart as its own business unit within IKEA of Sweden.
By working together with all other departments within IKEA, the business unit of IKEA Home Smart will drive the digital transformation of the IKEA range, improving and transforming existing businesses and developing new businesses to bring more diverse smart products to the many people. We are just getting started, are you ready to join us?
About the job
Having a good security is one of the most important things for IKEA Home smart and we are looking for a Digital Security Leader across multiple security domains that can help us build the future of IKEA Home smart. Our ethos is security and privacy by design. We expect security to be a built-in quality aspect, not a bolted-on property. As a Software Security Leader, you will work closely together with the architects and software engineers and focus on enabling IKEA to produce secure and high-quality software. You will support the secure software development of products and help to shape the future of IKEA Home smart. 
Qualifications
We believe that you are passionate to drive, explore and understand how things are built and how they break. Where theoretical knowledge helps you, it is backed up by practical skills learned and honed beyond what can be taught. You excel when confronted by an open-ended situation. You have powerful analytic capabilities as well as an ordered and structured approach to problem solving. You are pragmatic and ensure that we enable business to flourish, today and tomorrow.
We are looking for a person that has experience in multiple programming languages and frameworks and a good understanding of software security. You are required to have a good understanding in agile ways-of-working and be inspired by working in a product-oriented organization.
It is an advantage if you have experience in some of the below areas:
- Secure Software Development Lifecycle (Secure SDLC)
- Code Reviews
- Threat Modeling
- OWASP / BSIMM or similar “frameworks” for software security
- Static/Dynamic/Interactive Code and 3rd party analysis tools and processes
- Security in the Cloud
- DevSecOps
- Cloud native security frameworks and controls
- Hands-on experience of building large-scale, secure cloud-based solutions
- Embedded systems, IoT and Hardware based attacks


To be successful in the role, we expect that you have experience of the relevant security domains in combination with the capability to communicate this to stakeholders in a clear and concise way. We believe that you are used to managing highly confidential information and to act with a strict level of professional discretion.
With your excellent communication skills you have the capability to build strong relations with both internal as external stakeholders. You are passionate about creating the best technical solutions for our customers at the right price with the right quality, beautiful in design and with focus on sustainability.
IKEA of Sweden is a truly global environment, with colleagues from all over the world. You therefore need to be fluent in English. 
We see that you have strong motivations in the following areas:
•  Passionate about creating a great user experience and innovations in the area of smart homes;
•  Energetic, driven and committed to deliver result in a high paced environment; 
•  Solution oriented team player;
•  Experienced and motivated in working in a rapidly changing environment.
•  High entrepreneurial drive: Stretching boundaries, challenging what already exists, always striving to develop better products and solutions.
Strongly preferred competences and experiences:
•  Experience from the industry/market of Internet of Things;
•  Capability in developing products/solutions including software and electronics;
•  Knowledge in digital solutions and digital interfaces for consumer products;
•  Capability in agile development methods of products/solutions; Visa mindre

Besiktaningstekniker till Besikta Bilprovning i Älmhult

Om Besikta Med ca 170 besiktningsstationer på drygt 146 orter, och fler på väg att öppna, driver Besikta Bilprovning utvecklingen av förbättrad bilsäkerhet och ett enklare bilägande. Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon – hela tiden med utgångspunkten att ge våra kunder en säkrare besiktning genom våra kunniga och kundstödjande tekniker. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet– alltid med tillgänglighet och säkerhet i fokus. L... Visa mer
Om Besikta
Med ca 170 besiktningsstationer på drygt 146 orter, och fler på väg att öppna, driver Besikta Bilprovning utvecklingen av förbättrad bilsäkerhet och ett enklare bilägande. Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon – hela tiden med utgångspunkten att ge våra kunder en säkrare besiktning genom våra kunniga och kundstödjande tekniker. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet– alltid med tillgänglighet och säkerhet i fokus. Läs gärna mer på vår hemsida www.besikta.se.
Besikta Bilprovning omsätter ca 600 MSEK och har ca 550 medarbetare. Besikta ägs av Volati, en svensk industrigrupp med fokus på långsiktigt värdeskapande.
Vi söker besiktningstekniker till Älmhult
Nu söker vi dig som vill arbeta som besiktningstekniker hos Besikta Bilprovning.
Kunden står alltid i fokus hos oss. Som besiktningstekniker har du en central roll i säkrandet av kundnöjdheten då du är den som dagligen möter, ger service och säkerställer att våra kunder både är nöjda med våra produkter och tjänster men även ser oss som en återkommande leverantör av besiktningstjänster.
Som besiktningstekniker är din främsta uppgift att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs av den svenska myndigheten i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. Utöver detta erbjuder även besiktningsteknikern möjligheten att få kontroller gjorda som inte kravställs av myndighet men som ytterligare kan trygga och förenkla bilägandet för kunden. Att arbeta som besiktningstekniker är ett utpräglat serviceyrke där det bland annat ingår att informera kunden om resultatet av besiktningen men även att ge information om saker som kan vara bra att veta om fordonet. Som besiktningstekniker arbetar du både individuellt men också i team.
Vi söker dig med ett gediget bilintresse som brinner för kundkontakt och har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En besiktningstekniker hos Besikta Bilprovning tar stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra svenska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande så väl som social förmåga och hög servicenivå – hos oss ska alla kunder få en premiumupplevelse i allt från kundbemötande till innehållet i sin besiktning. På Besikta ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.
 Kravprofil
B-körkort
Grundläggande datakunskap
Intresse för fordonsteknik
Social och utåtriktad som person
Brinner för att ge god service till kunder

Meriterande
Certifierad besiktningstekniker
A-C-D-E-körkort
Fullgjord gymnasieutbildning med som lägst godkänt i Ma A, Sv A och Engelska A
Dokumenterad erfarenhet av fordonsbranschenDin ansökan
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev. Urvalsarbetet sker löpande och därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Skicka din ansökan till Stationschef Henrik Levin på [email protected]. Har du frågor går det bra att ringa Henrik Levin på tel: 010-809 97 68. Visa mindre

Badmästare/simlärare

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Som badmästare/simlärare hos oss arbetar du i ... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.
ARBETSUPPGIFTER
Som badmästare/simlärare hos oss arbetar du i en nyrenoverad och tillbyggd simhall som öppnar för skolan under våren 2020. Du kommer att arbeta med allt som tillhör en simhall, såsom simskola, babysim, vattengympa, lokalvård m m. I arbetet ingår badbevakning.

Vi erbjuder i denna rekrytering två tjänster; ett föräldravikariat och en tillsvidaretjänst.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad pool livräddare/simlärare/badmästare. Du är en driven, ansvarstagande och självgående person som är trygg med att arbeta i team såväl som ensam. Du är positiv, ödmjuk och prestigelös och har en god förmåga för service och att sätta kunden i centrum. Service och social kompetens är en självklarhet för dig. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Det är meriterande om du är utbildad i babysim och vattengympa. I arbetet ingår skiftarbete och helgtjänstgöring.

ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund Visa mindre

Regional Risk & Safety Leader

Can you really reach out to the whole world, while working in a tranquil idyll in the middle of nowhere? In Älmhult you can. Älmhult, Sweden is home to IKEA Range & Supply. IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply all IKEA channels with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduces 2,000 new products in the 400 stores IKEA stores and other multichannel touchpoin... Visa mer
Can you really reach out to the whole world, while working in a tranquil idyll in the middle of nowhere? In Älmhult you can. Älmhult, Sweden is home to IKEA Range & Supply. IKEA Range & Supply has the responsibility to develop, design, produce and supply all IKEA channels with home furnishing solutions available to the many people. Each year IKEA Range & Supply introduces 2,000 new products in the 400 stores IKEA stores and other multichannel touchpoints around the world with the turnover of 23,1 BEUR. The total range is almost 10,000 products. So what happens in Älmhult definitely doesn't stay in Älmhult. It reaches practically every corner of the globe.

The Risk Management and Compliance function leads, steers and supports the business to safeguard the IKEA brand by identifying, anticipating on and navigating through opportunities and risks on the base of IKEA values and culture. Risk Management and Compliance function works closely together with the various organisational levels and provides support to; strengthen the IKEA brand and protect our assets, maintain an overall risk aware culture, steer and lead compliance activities. 

Are you passionate about the IKEA business, culture and values? Do you also have a passion for the well-being of people and therefore an extensive interest in risk management and health, safety and security? Then this opportunity might be for you.

About the job
The role as Risk & Safety Leader will proactively support the business in the region of North Europe with focus on risk management, safety, security. You are expected to be a valued business partner that drives for sustainable solutions, proactively influences managers and co-workers to establish a risk aware culture.

About the assignment 
As a Risk & Safety Leader you are expected to work together with the Risk & Compliance manager to support the development of the business by helping the business to identify and manage risks. You lead and coordinate a Matrix organisation of local Safety, Security and Risk responsible towards established goals, within the scope of Risk and Compliance agenda, to ensure compliance with Inter IKEA Group Policies, standards and rules as well as local legal demands.

You will have the responsibility to secure a consistent standard and constantly work with the business to increase risk awareness. You will need to be a strong facilitator to be able to regularly perform reviews, follow-up and trainings in the business. You will work in partnership with the Management Teams regarding sensitive issues. Furthermore your tasks will be:
Support the Inter IKEA units Crisis response teams when serious incidents occurs and initiate investigations when appropriate
Taken the lead in investigations of ethics and integrity issues and non-compliance towards the Code of Conduct including preventive actions
Act in a proactive way in identifying existing risks, analysing trends and emerging risks and proactively mitigate these, minimising impact
Identify talents and develop people to secure succession planning Visa mindre

Global Customs Coordinator

Ansök    Sep 16    IKEA of Sweden AB    Tulltjänsteman
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step! IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade ... Visa mer
Are you passionate about networking? Would you like a position with lots of variation and width? Are you attracted to a place to work where there is a lot going on? Then this might be your next step!

IKEA Customs Coordination Centre (CCC) is a central function of the Inter IKEA Group that handles and coordinates international custom- and trade issues. CCC’s main function is to, in a strategic perspective, handle, support and co-ordinate customs and trade related matters for the Inter IKEA group.

As a Global Customs Coordinator you will be working with customs classification of the IKEA range. The work offers you different tasks like support, administration and development – of both routines as well as IT-systems.
You will get a deep understanding of the IKEA processes. In your everyday work there are lots of contacts with people from IKEA and authorities all over the world.
This position gives you a lot of variation as well as width. Visa mindre

Miljöspecialist till Stena Aluminium i Älmhult

Är du engagerad i miljöfrågor och har erfarenhet av att arbeta i industri eller annan tillståndspliktig verksamhet? Har du kunskap om svensk och europeisk miljölagstiftning? Trivs du i en varierande såväl som koordinerande specialistroll, där du får många kontaktytor? Vill du arbeta i en organisation med ett tydligt miljöfokus? Då borde du söka tjänsten som Miljöspecialist hos Stena Aluminium! Ansök redan idag, eller kontakta oss för mer information. Om t... Visa mer
Är du engagerad i miljöfrågor och har erfarenhet av att arbeta i industri eller annan tillståndspliktig verksamhet? Har du kunskap om svensk och europeisk miljölagstiftning? Trivs du i en varierande såväl som koordinerande specialistroll, där du får många kontaktytor? Vill du arbeta i en organisation med ett tydligt miljöfokus? Då borde du söka tjänsten som Miljöspecialist hos Stena Aluminium! Ansök redan idag, eller kontakta oss för mer information.

Om tjänsten

Som Miljöspecialist hos oss på Stena Aluminium blir ditt uppdrag att självständigt driva det operativa arbetet inom miljöområdet, samt stödja och utveckla vår verksamhet i enlighet med rådande miljökrav. Du fungerar som rådgivande expert i miljöfrågor till chefer och kollegor, samt koordinerar och leder vårt miljöforum. Vidare får du ansvaret att anordna och hålla i våra utbildningar av interna medarbetare, inom miljöområdet.

Rollen som Miljöspecialist är spännande och varierande, och i ditt dagliga arbete får du bl.a. handlägga myndighetsärenden och frågor gällande verksamhetstillstånd, tillse att kontroll av utsläpp till luft och vatten samt buller sker, underhålla och utveckla verksamhetssystemet inom miljöområdet, hålla dig uppdaterad med förändringar i lagar och krav, sammanställa statistik och miljörelaterade rapporter, samt följa upp verksamhetsmål inom miljöområdet. Du kommer därtill att delta i både externa och interna revisioner av verksamhetssystemet, och rapporterar direkt till vår Miljö & kvalitetschef.Om dig

För den här tjänsten ser vi att du har en högskoleutbildning inom miljö och/eller naturvetenskap samt goda kunskaper om aktuell miljölagstiftning inom för tjänsten relevanta områden och ämnen. Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ISO 14001. För att vara framgångsrik i rollen som Miljöspecialist hos oss på Stena Aluminium tror vi att du har minst 4 års tidigare erfarenhet av att arbeta i en liknande roll, där du har haft regelbundna myndighetskontakter samt deltagit i såväl interna som externa revisioner. Erfarenhet från industri ses som starkt meriterande, särskilt i frågor gällande buller, luftemissioner, avfall, kemikalier och förorenad mark. Vi tror att du är en relationsskapande person som präglas av att du levererar resultat och har förmågan att tillämpa din kunskap och expertis på nya områden. Rollen har många kontaktytor, och innefattar även vissa utbildningsinsatser, varför vi ser att du med lätthet kan kommunicera och presentera information. För den här rollen är det viktigt att du skriver och talar väl på såväl svenska som engelska, samt att du innehar B-körkort.Om Stena Aluminium

Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuteriindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 110 medarbetare. Företaget är en del av Stena Metallkoncernen som har sitt huvudsäte i Göteborg.

Som medarbetare förväntas du alltid agera enligt Stena Metalls kärnvärden, företagets policys och regler. Våra kärnvärden är " enkelt, tryggt och utvecklande".

Läs mer om oss HÄR.Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Stena Aluminium med Experis, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Williamsson på 0470 - 74 55 82, alternativt [email protected].

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast 17 maj. Alla ansökningar behandlas självklart konfidentiellt.Vi ser fram emot Din ansökan! Visa mindre

Väktare behov Sommar 2019

Ansök    Mar 18    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har 345 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Som ronderande väktare i Securitas Sverige AB skyddar du egendom, byggnader och lokaler mot brand... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har 345 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Som ronderande väktare i Securitas Sverige AB skyddar du egendom, byggnader och lokaler mot brand, stöld och skador. Arbetet sker främst i industrier, kontor och verkstäder. Många kunder har larmanläggningar och en av arbetsuppgifterna kan vara att koppla till och från dessa.

Eftersom handhavandet av tekniska anläggningar är olika måste du vara intresserad av teknik och ha förmåga att förstå tekniska instruktioner. För att rapportera till våra kunder vad som gjorts under arbetet används ett datoriserat rondinformationssystem.

För anställning inom Securitas  kräver vi följande: bli godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag  (företaget gör den ansökan).
b li godkänd i de för arbetsuppgifterna fastställda utbildningarna.
har gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska, engelska  motsvarande betyg 3/G.
genomgå lämplighetstest med godkänt resultat.
körkort för bil och gärna 2 års erfarenhet av bilkörning.
ordnad privatekonomi.
ostraffad.
drogfri.
  Personliga egenskaper: Ärlighet, Vaksamhet, Hjälpsamhet
ansvarskännande
omdömesgill
praktiskt och tekniskt lagd
god förmåga att kommunicera med människor
lugn och stabil
utåtriktad
Övrigt Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre