Lediga jobb som Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare i Älmhult

Se lediga jobb som Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare i Älmhult. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Älmhult som finns hos arbetsgivaren.

Brandingenjör/Insatsledare till Räddningstjänsten Älmhult

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Vill du varva förebyggande arbete med operativt a... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du varva förebyggande arbete med operativt arbete och jobba i en liten men driven organisation? Söker du en arbetsgivare som verkar för en stimulerande arbetsmiljö bland annat genom frihet under ansvar och en bra balans mellan det privata och arbetet? Då hoppas vi att du är vår framtida arbetskamrat! Nu söker vi en brandingenjör/brandinspektör som ska jobba både förebyggande och operativt.

Mer konkret innebär tjänsten att du arbetar med tillsyn enligt LSO/LBE, remisshantering PBL, tillståndshandläggning LBE samt information och rådgivning. Tjänsten innefattar operativ tjänstgöring som Insatsledare i vår kommun (beredskap i hemmet). En del av din operativa tid kommer du även att tjänstgöra som Regional Insatsledare.

Beroende på din personlighet och dina intressen finns goda möjligheter att på sikt bredda eller nischa arbetsuppgifterna.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid men arbete efter kontorstid samt vissa resor i tjänsten kan förekomma.

Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret. Säkerhetsprövning kommer att göras.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är brandingenjör med MSB:s påbyggnadsutbildning RUB eller har läst MSB:s utbildning Räddningsledare B samt minst Tillsyn A, eller motsvarande utbildningar.

Som person är du social, analytisk, självständig och har ett stort driv.

Du har B-körkort.


ÖVRIGT
Vi kallar till intervjuer löpande så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: almhult.se/jobb

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Internutbildare

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi en person som vill ta ansvar för vå... Visa mer
Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en person som vill ta ansvar för vår internutbildning samt ingå i vår utryckandeorganisation som insatsledare eller Brandman/SL. Som insatsledare har du 90 sek på dig att kvittera, och ska befinna dig max 30 min från tätorten. Som styrkeledare eller brandman ska du kunna infinna dig på stationen i Älmhult på max 5 min, eller på stationen i Liatorp på max 8 minuter.

Din kompetens är avgörande för vilken roll du kommer anta, men vi ser att du ska kunna tjänstgöra som insatsledare på räddningstjänsten i Älmhults kommun, på sikt eller på en gång. Vi letar efter dig som vill jobba för ett tryggare samhälle och vara en del av vårt glada gäng!

Som ansvarig för internutbildning ingår du i den skadeavhjälpande processen, och det arbete som görs där. Vi vill att du ska ansvara för vår internutbildningsprocess och förmågebedömning.

I uppdraget ingår att:
• Identifiera behovet av kompetensutveckling i nutid och i framtiden.
• Upprätta och utveckla operativa rutiner och metoder, övningsupplägg samt vidareutbildning för instruktörer och brandmän.
• Samverka med andra räddningstjänstorganisationer inom det skadeavhjälpande området.
• Jobba nära tillsammans med ansvarig för fordon och materiel.
• Jobba nära brandmännen för att fånga upp behov/önskemål på övning.
• Kunna ingå i olika kommunala eller regionala projektgrupper (t.ex. Rakelprojekt, DRH m.fl.).
• Omvärldsbevakning av metod/taktik eller andra relevanta nyheter för ditt ämnesområde.

Då vi är en liten organisation hjälps vi alla åt med olika arbetsuppgifter och bistår varandra. Vi lägger därför stor vikt vid din personlighet och att du passar in med oss. Beroende på dina kunskaper och intressen så kan tjänsten till viss del utformas för att passa just din profil.

Vi ser gärna att du även kan medverka i den skadeförebyggande processen. Det kan innefatta att genomföra tillsyn enligt LSO/LBE (eller/och) genomföra utbildningsinsatser för kommunens medarbetare inom ramen för tex. brandskyddsutbildning.

KVALIFIKATIONER
• Du är lösningsorienterad och vill utveckla verksamheten. Du trivs med att arbeta i grupp, men har inga problem med att arbeta självständigt eller med att ta ett arbetsgivaransvar gentemot organisationen.
• Du har MSBs utbildning räddningsledning A eller SMO med flerårig räddningstjänst eller brandingenjörsexamen med vidareutbildning inom räddningstjänst (RUB), eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.
• Du ska kunna ingå och upprätthålla beredskap inom vår utryckningsverksamhet.
• Du har B-körkort.
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet från liknande arbete, gärna i kommun eller annan offentlig verksamhet.
• MSB:s kurs Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet (Tillsyn A och B)
• MSB Räled B, RUB


ÖVRIGT
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre